Loki

2024.06.02. 11:08

Merre tovább, DVSC?

Bár mindössze két játékosnak fut ki a szerződése, többek jövője is kérdéses. Megvizsgáltuk, kik lehetnek azok, akik játékjogának értékesítéséből pénz folyhat be a DVSC kasszájába.

Molnár Szilárd

A DVSC együttesének játékosai érthetően letörtek voltak az MTK elleni meccs után

Forrás: Kiss Annamarie

A napokban a helyi televízió vendége volt Gulácsi Bence, a DVSC vezető játékosmegfigyelője.  A szakemberrel készült beszélgetés során több témát is érintettek, rezek közül az egyik legérdekesebb a lehetséges átigazolások voltak. Ez alapján kevés játékosmozgás várható, a nyári átigazolási időszak két fő feladata Bárány Donát tehermentesítése és az esetlegesen távozó kulcsjátékosok minőségi pótlása lesz.

DVSC, átigazolás, Loki, Gulácsi Bence, labdarúgás, nyári átigazolási időszak
Meldin Dreskovics, a DVSC montenegrói válogatott középső védője
Forrás: Czinege Melinda

A DVSC támaszkodik a játékoseladásból származó bevételekre

Ennek mentén portálunk igyekezett olyan szemmel megvizsgálni a Loki játékoskeretét, hogy kik lehetnek azok a kulcsjáékosok, akik esetleg elhagyhatják a nyáron a DVSC gárdáját.

A Loki jelenlegi vezetői nem csináltak titkot belőle, hogy a bevételek egyik fő forrása a jó teljesítményt nyújtó labdarúgók játékjogának értékesítése.

Gondoljunk csak Baráth Péter, Dorian Babunszki vagy éppen a ZTE-ben remeklő Antonio Mance eligazolására, értük szép summa ütötte a Debrecen markát. Ennek is köszönhetően sikerült eltüntetni egy jókora hiányt, sőt, a télen igazolásokra is futotta. 

Arról már korábban írtunk, a DVSC lejáró szerződésű játékosainak többségének év közben – a belefoglalt kitételek teljesülésének köszönhetően – automatikusan meghosszabbodott a kontraktusa. Ez a két kivétel a Loki két modern kori legendája, Dzsudzsák Balázs és Bódi Ádám volt, de velük is tárgyal a klub.

Nézzük át posztok szerint DVSC első együttesét, ebben a gárda honlapját hívtuk segítségül:

Kapusok

  • Megyeri Balázs: a Zilahi-díjas hálóőr portálunknak is lenyilatkozta, jól érzi magát a cívisvárosban, és bár kapusként remek korban van, és abszolút kulcsember, nem valószínű, hogy távozni fog.
  • Erdélyi Benedek: a 18 éves kapus abban a korban van, amikor minél több játékpercre lenne szüksége a felnőtt labdarúgásban. A Puskás Akadémia elleni utolsó bajnokin a hajrában debütált, de Megyerit kiszorítania a kapuból egyelőre nincs sok esélye, ezért könnyen elképzelhető, hogy a fejlődése érdekében kölcsönadják egy másodosztályú csapathoz.
  • Engedi Márk (17): Ő egy évvel fiatalabb Erdélyinél is, neki megfelelő, ha véd az NB III.-as kis Lokiban, és mellette a felnőtt csapat edzéseit látogatja.

Védők

  • Kusnyir Erik (24): súlyos sérüléséig abszolút alapember volt, róla Szrdjan Blagojevics vezetőedző is nyilatkozta az idény végén, hogy kiválásáig ő nyújtotta legstabilabb játékot.

Teljesítménye Marco Rossi szövetségi kapitánynak is szemet szúrt, így számára a lehető legrosszabbkor jött a keresztszalag-szakadás.

  • Baranyai Nimród (20): Ő vette át Kusnyir helyét szezon közben, és nem is okozott csalódást. A sportnapilap értesülése szerint teljesítményére az Újpest is felfigyelt, így elképzelhető, hogy Kusnyir felépüléséig új jobbhátvéd után kell néznie a Loki gárdájának. 
  • Meldin Dreskovics (26): visszakerült a montenegrói nemzeti csapatba, amin nem is lehet csodálkozni, hiszen jórészt a védelem egyik legstabilabb pontja volt. Az egyik nemeztközi portánál be is került az NB I. álomcsapatába. A legjobb korban van, rá tökéletesen illenek Gulácsi Bence szavai.
  • Dusan Lagator (30): a védekező középpályásként is használható korábbi montenegrói válogatott labdarúgó abszolút élvezi a szakmai stáb bizalmát, amire rá is szolgált. Nem megbántva, de talán ő már nem a jó pénzért értékesíthető játékosok közé tartozik.
  • Olekszandr Romancsuk (24): ebben az idényben kiszorult a kezdőcsapatból az amúgy magyar szinten remek képességű ukrán középső védő. Valószínűleg nem elégedett az elmúlt időszakban neki jutott játékidővel, így akár ő is távozó lehet, szép summáért is. Dreskovics és az ő távozása komoly veszteség lenen a védelemben, talán nem véletlen, hogy több külföldi védővel is összeboronálták a DVSC gárdáját, egyikük az izraeli Hapoel Haifa 25 éves belső védője, George Diba.
  • Jorgo Pellumbi (23): a ballábas albán belső védőt télen igazolta a Loki, és Szrdjan Blagojevics rögtön a kezdőcsapatba állította. Ám ő is kidőlt, remélhetőleg az elhúzódó combsérüléséből teljesen felgyógyulva egészségesen kezdi majd a június 15-i felkészülést.
  • Ferenczi János (33): a rutinos balhátvéd abszolút élvezi a szakmai stáb bizalmát, amit 7 gólpasszal hálált meg az idényben. Nemrég a szerződése is automatikusan meghosszabbodott, nincs oka váltani.
  • Christian Manrique (25): a tavalyi után az idei egy gyengébb szezonja volt a spanyol játékosnak, akár balhátvédben, akár belső középpályásként vetették csatába. Kiszorult a kezdő tizenegyből, nem csodálkoznánk nagyon, ha megpróbálná értékesíteni a játékjogát a DVSC.
  • Hornyák Csaba (17): két fellépés jutott idén a tehetséges fiatalnak, aki akár hosszú távon is megoldás lehet a balhátvédposztra. Ám, hogy ez így legyen, el kell kezdeni a fokozatos beépítését a csapatba. 
DVSC, átigazolás, Loki, Gulácsi Bence, labdarúgás, nyári átigazolási időszak
Stefan Loncsar, a DVSC montenegrói középpályása
Forrás: Czinege Melinda

Középpályások

  • Stefan Loncsar (28): a montenegrói válogatott védekező középpályás jól kezdett, ám utána vagy a fáradtság, vagy más miatt elszürkült a játéka, többen is elé kerültek a posztján. Még abban a korban van, amikor lehet érte komolyabb összeget kapni.
  • Hamzat Ojediran (20): a nigériai védekező középpályás berobbant a DVSC-be ebben a szezonban. Kőkemény futballjával sok Loki-drukker szívébe lopta be magát, az év játékosa szavazásunkon is előkelő helyen végzett. Loncsarral egyetemben mindenféleképpen abban azok közé a játékosok közé tartozhat, akiket esetleg megpróbál a DVSC a nyáron értékesíteni.
  • Tuboly Máté (19): a fiatal középpályás nem sok sót evett meg a Loki együttesében. Mivel ráadásul csak kölcsönben volt a Győrtől, a hírek szerint távozik, és talán Dunaszerdahelyen folytathatja pályafutását.
  • Szuhodovszki Soma (24): télen igazolta a Loki a Kecskeméttől, de láthatólag a játékos nehezen vette fel a ritmust, lassan tudott beilleszkedni a csapat játékába, taktikájába. Ám az idény végének közeledtével már azért villantott abból valamit, miért is adott ki érte klubrekordot jelentő összeget a DVSC, és miért volt a bő válogatott keret tagja nemrég. Szerintünk marad.
  • Bódi Ádám (33): Maga nyilatkozta többször is, hogy jól érzi magát a DVSC csapatában, ám örülne, ha több játéklehetőséget kapna. Ha menni akar, a múltjára való tekintettel szerintünk tiszteletben tartaná az elhatározását a klub.
  • Dzsudzsák Balázs (37): a Nemzeti Sportnál az év álomtizenegyébe bekerült csapatkapitány szezononként szokta meghosszabbítani a szerződését, érzésünk szerint ezzel most sem lesz gond.
  • Vajda Botond. (20): a fiatal ballábas középpályás lett az év felfedezettje az NB I.-ben. Nem véletlenül: látványos gólokat lőtt, és főleg a tavasszal már cselei is bejöttek.

Ami nagy előny még nála, hogy jövőre is „fiatalperces” játékos lesz, így nem csodálkoznánk, ha külföldi és hazai élvonalbeli klubok is szemet vetettek volna rá.

  • Brandon Domingues (23): a francia-portugál szélső középpályás érdekes jelenség. Imád cselezni, s ha jó napja van, keresztül is megy a védőkön, de ha rossz, akkor sokszor akadnak el rajta a támadások. Huszonhat bajnokin 6 gólt és 3 gólpasszt jegyzett, akár ő is egyike lehet azoknak a labdarúgóknak, akit megfelelő összeg fejében továbbad a Loki.
  • Szécsi Márk (30): az idény előrehaladtával egyre kevesebb szerephez jutott a csapatban. Megvan a kellő rutinja, nem csodálkoznánk, ha más csapatoktól lenne ajánlata.
  • Kocsis Dominik (21): ő is télen érkezett a Budapest Honvédtől, de eddig még nem igazán tudta megmutatni, hogy miért is látják benne a jövő egyik emberét a DVSC vezetői. Remélhetőleg a következő szezonja sokkal jobban sikerül.
  • Cibla Flórián (19): ő is debütált a nagycsapatban a Puskás ellen, a jövő embere, vélhetően végleg  nem válnának meg tőle a piros-fehérek.
  • Joao Oliveira (28): már bejelentették, hogy távozik a DVSC-től.
  • Alekszandrosz Kiziridisz (23): a görög szélsőt a télen kölcsönvette a szlovén első osztályú Mura együttese. Peremembernek számított, alig játszott, a neki jutó kilenc meccsen egy kanadai pontot sem szerzett. Már nyilvánosságra került, hogy a nyáron elhagyja a délszlávokat.
DVSC, átigazolás, Loki, Gulácsi Bence, labdarúgás, nyári átigazolási időszak
A képen Thor Úlfarsson, a DVSC izlandi csatára
Forrás: Czinege Melinda

Csatárok

  • Bárány Donát (23): gyakorlatilag ez volt az első teljes felnőtt szezonja, amelyet végig tudott játszani a magyar első osztályban.

Váltótárs hiányában neki kellett végigjátszania a mérkőzéseket, a taktikából kifolyólag a legtöbbször egyedül birkózott az ellenfél belső védőivel, ami nem könnyítette meg a dolgát. Csodálkoznánk, ha a DVSC elengedné.

  • Thor Úlfarsson (23): az izlandi támadó is télen érkezett Debrecenbe, de szinte azonnal megsérült, úgyhogy tőle sem láttunk sokat. Remélhetőleg egészségesen tud visszatérni a felkészülés kezdetére.
  • Batai Tamás (19): ahogy Cibla vagy Hornyák, ő is a jövő embere lehet. Remek felépítésű támadó, de még rutint kell szereznie. Esetében egy kölcsönadás nincs kizárva.
  • Andrija Majdevac (26): a szerb támadó ősszel csak epizodista volt, így a télen a DVSC kölcsön is adta nevelőklubjának, az első osztályú Napredaknak. Ott magára talált, hiszen az alapszakaszban 11 bajnokin 4 gól, 2 gólpassz, a rájátszásban 6 meccsen 2 gól, 1 gólpassz volt a mérlege, vezére volt csapatának. A hírek szerint több gárda is – például a szerb bronzérmes Topolyai SC – felfigyelt a jó tavaszi teljesítményére, így kérdéses, látjuk-e még őt piros-fehérben.

Be kell osztani a bevételeket

Ahogy végigvettük, látszik, többismeretlenes egyenlet, hogy vajon gyengülni, vagy erősödni fog-e az őszi küzdelmekre a DVSC. Az első lépés, hogy kiderüljön, kik lesznek a távozók, hiszen őket pótolni kell, vagy az első keretből, vagy az utánpótlásból, vagy ha máshogy nem megy, a transzferpiacról. Mivel a Loki mögött nem állnak sorban a tehetős cégek, vagy egy feneketlen pénztárcájú tulajdonos, az látszik a legjobb útnak, ha a piacképes játékosokat a legmegfelelőbb pillanatban értékesítve, az abból befolyt pénzt jól elosztva,  valamint erősen támaszkodva a saját utánpótlására fokozatosan építkezik a klub.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában