Labdarúgás

2024.04.14. 14:57

Szuhodovszki Soma elárulta, milyen érzéssel lépett pályára előző klubcsapata ellen

A télen a Kecskeméttől érkező középpályás arról is beszélt, hogy a csapatnak miben kell javulnia, valamint mit vár a Diósgyőr ellen.

Tóth Huba Elemér

Szuhodovszki Soma a szombati találkozón kezdőként lépett pályára

Fotó: Molnár Péter

Szuhodovszki Soma amióta Debrecenbe igazolt, valamennyi tétmeccsen pályára lépett – a bajnokságban 7 alkalommal kezdőként, 4-szer pedig csereként teljesíthetett, továbbá a Ferencváros elleni Magyar Kupa-mérkőzésen is bizonyíthatott. Múlt héten az MTK Budapest ellen az 55. percben Christian Manriquet váltotta, de szombaton visszakerült a kezdőbe. 

A középpályás számára azért is különleges lehetett a találkozó, mivel piros-fehér szerelésben először nézhetett farkasszemet az előző klubcsapatával. Ezúttal 62 percet töltött a játéktéren, helyére Sztefan Loncsar érkezett.

A DVSC–Kecskemét 1–0-val végződő találkozó után a Haon Szuhodovszki Somát először arról kérdezte, milyen érzés volt számára, hogy egykori csapattársai ellen futballozhat. – Ahogyan közeledett a mérkőzés, többször is megfordult a fejemben, hogy milyen lesz az előző együttesem ellen játszani. 

Nyilván sok érzelmi szál fűz a Kecskeméthez, de ez egy profi világ, itt nincs mese, ki kell ezt zárni. Az összecsapás előtti napokban még sok ottani élményre visszagondoltam, de a találkozó napján már kizárólag arra összpontosítottam, hogy a lehető legtöbbet hozzam ki magamból, és a DVSC-vel megszerezzük a három pontot

 – fogalmazott Szuhodovszki Soma.

A hibákat még csiszolni kell

A labdarúgó arról is beszélt, hogy milyen nehézséggel kellett megküzdeniük. – A KTE próbálta lassítani a játékot, és nagyon nehezen tudtuk a védelmüket feltörni. Egy-két helyzetünket jobban ki kellett volna használnunk. Azon mindenképp javítani kell, hogy a mélyebben védekező csapatok ellen hatékonyabbak tudjunk lenni. 

Van egy filozófiánk, amit próbálunk követni. Veszélyes, mikor az ellenfelünk hosszú ideig kivár, mint láttuk, a Kecskemét a végén kis híján egyenlített. Ha ezeken a hibákon nem javítunk, az megbosszulhatja magát. Azonban ha nem is túl jó teljesítménnyel, de hál’istennek sikerült nyernünk

 – mondta a 13-as mezszámot viselő játékos.

A maximumra törekednek

Szuhodovszki Soma bízik benne, hogy a Loki eléri a nemzetközi kupaindulást jelentő helyek egyikét.

 – Azért harcolunk, hogy minél előrébb végezzünk. Az MTK ellen kaptunk egy pofont, ami nagyon rosszul esett a csapatnak, de most jót tett a lelkeknek a Kecskemét elleni győzelem. Debrecenben kiváló a pálya, a szurkolók is fantasztikusak, mi pedig igyekszünk a lehető legtöbbet kihozni magunkból. 

Köszönjük a drukkereknek a biztatást, nagyon sokat jelent ez nekünk. Jövő héten Diósgyőrbe látogatunk, nagy fociderbi lesz, remélem oda is minél többen elkísérnek bennünket. A DVTK otthonában is egy kemény, intenzív meccsre számítok, bízom benne, hogy azt az akadályt is sikerrel vesszük

 – nyilatkozta portálunknak a futballista, aki aztán a Nagyerdei Stadionból kilépve a fiatal rajongóknak több száz aláírást osztott ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában