DVSC

2024.05.16. 12:07

Dzsudzsák Balázs, Bárány Donát is top 10-es az NB I.-ben a svájciak szerint

A legjobb 15-be csak a Loki, az FTC és a fehérvár képviselteti magát több játékossal.Dusan Lagator is előkelő helyen van a DVSC játékosai közül.

Haon.hu

Dzsudzsák Balázs és Bárány Donát igen előkelő helyen van a listán a DVSC focistái közül

Forrás: Kiss Annamarie

A svájci központú Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) legfrissebb elemzésében azokat a mezőnyjátékosokat állította sorrendbe, akiknek teljesítménye a legnagyobb hatással volt a 2023/24-es szezonban (most impactful players of the season). A magyar top 15-ben három debreceni is van, írja a DVSC hivatalos oldala.

DVSC, Dzsudzsák Balázs, Bárány Donát, Dusan Lagator, CIES, labdarúgás, Loki
A DVSC védője, Dusan Lagator
Forrás:  Czinege Melinda

Hárman is a legjobbak között a DVSC együtteséből

A játékosok pontjait a futballisták hat játékterületen nyújtott teljesítményének – védekezés a földön, az ellenfél térfelére adott passzok, az ellenfél sikeres átjátszása, helyzetek kialakítása, befejezés, sikeresség a légi párbajokban -, a bajnoki perceknek és az eredményeknek a figyelembevételével számították ki.

A CIES a magyar bajnokságra is elkészítette a számításokat, kiderült tehát, hogy ezen elemzések alapján mely játékosok számítanak a magyar bajnokság legjobbjainak, azaz kik gyakorolták a legnagyobb hatást a meccsekre a pontvadászatban. A CIES ranglista három DVSC futbalista nevét tartalmazza: a Loki csapatkapitánya Dzsudzsák Balázs a 4., a csatár Bárány Donát a 8., míg a védő Dusan Lagator a 12. helyet foglalja el, vagyis a fentebbi szempontok alapján ők az OTP Bank Liga legjobbjai közé tartoznak.

DVSC, Dzsudzsák Balázs, Bárány Donát, Dusan Lagator, CIES, labdarúgás, Loki
Forrás: CIES-archív

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában