DVSC

2024.05.24. 11:27

Üzent a Loki légiósa, már a helyettesét keresi a klub?

A kiírást többféleképpen is lehet értelmezni. Valószínűsíthető, hogy a DVSC védője több leehtőségre számított az idényben.

Molnár Szilárd

A DVSC idegenlégiósai, Romancsuk a jobb szélen

Forrás: MTI-archív

Második idényét tudta le a piros-fehéreknél Olekszandr Romancsuk, a DVSC ukrán középső védője. Míg az első szezonja jól sikerült a Loki együttesében, a mostanira már jobban illik a felelmás jelző. A legutóbbi kiírásban 23 bajnokin (azaz a meccsek 70 százalékán) kapott lehetőséget, ebből 13-at (a bajnokik mindössze 40 százalékát) játszotta végig. A 13. fordulótól kiszorult a kezdőcsapatból, akkor kapott leginkább leheőséget, ha valamelyik poszttársa sérülés vagy eltiltás miatt hiányzott. Ám olyankor sem mindig remekelt, a Diósgyőr és a Ferencváros elleni utolsó meccsekből különösen rosszul jött ki. Nem mentegetve a játékost, de nem könnyű úgy beszállni a kispadról, ha előtte nem igazán volt játékban, és a korektség kedvéért azt is írjuk le, a Sofascore nemzetközi sportoldal statisztikái szerint a DVSC mezőnyjátékosai közül még így is ő mentett a legtöbbet a szezonban.

DVSC, Olekszandr Romancsuk, Loki, Instagram, labdarúgás, George Diba, átigazolás
Olekszandr Romancsuk, a DVSC ukrán légiósa
Forrás: Czinege Melinda

Elköszönt a csapattól és a DVSC drukkereitől?

Mint sok labdarúgó, Romancsuk is megemlékezett az Instagram-oldalán az idény végéről, és az őt Loki-mezben ábrázoló képhez a

The season 2023/2024 is over. Thanks to my team and fans for everything

 üzenetet írta angolul. Ami lefordítva annyit tesz: Vége a 2023–24-es szezonnak. Köszönök mindent a csapatomnak és a szurkolóknak.

Az üzenetet akár búcsúként is lehet értelmezni, mert nem csodálkoznánk, ha Romancsuk több játéklehetőséget szeretne magának, és esetleg úgy gondolja, ezt egy másik csapatban több esélye van kivívni.

Középső védőt nézett ki magának a DVSC?

A labdarúgás világában egyik pillanatról a másikra megváltozhatnak a dolgok, egy átigazolás akár napok alatt is végbemehet, így teóriánkat akár az is erősítheti, hogy a zte.hu oldal izraeli forrásokra hivatkozva azt írja, a Loki megkereste a helyi élvonalban szereplő Hapoel Haifa 25 éves belső védőjét, George Dibát. A 186 cm magas labdarúgó a haifai klub meghatározó játékosának számít, és fontos szerepet játszott abban, hogy a csapat bejutott a rájátszásba. Diba összesen 28 izraeli bajnokin lépett pályára az idei szezonban, piaci értékét 250 ezer euróra becsüli a Transfermarkt oldal . A szerződése 2025 nyaráig érvényes az izraeli klubnál, ám a hírek szerint szerepel benne egy 200 ezer eurós kivásárlási záradék.

George Diba pályafutása számokban:

  • Izraeli I. osztály (rájátszással): 37 mérkőzés
  • Izraeli II. o sztály: 89 mérkőzés, 1 gól, 2 gólpassz

Íme egy összeállítás Diba legjobb megmozdulásaiból:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában