Közgyűlés

2024.06.15. 09:36

Megoldódhat a debreceni piaci árusok problémája

Több ingatlan, ingatlanrész ingyenes használatba adásáról dönt következő ülésén a debreceni képviselő-testület. A kapcsolódó közgyűlési előterjesztések szerint a területek hasznosítására jelentkezett egy óvoda, egy iskolafenntartó és a közterület-felügyelet is.

Bekecs Sándor

Több ingatlan ingyenes használatba adásáról dönt soron következő ülésén Debrecen közgyűlése. Az önkormányzathoz a Debreceni Közterület Felügyelet, a Debreceni Tankerületi Központ és a Homokkerti Pitypang Óvoda fordult kérelemmel. A debreceni képviselők parkolók, rekreációs park és fejlesztő helyiségek kialakításáról dönthetnek június 20-án.

vár utca parkoló debrecen közgyűlés
A Vár utcán alakítana ki parkolókat a debreceni közterület-felügyelet – az ügyben a közgyűlés következő ülésén születhet döntés
Forrás: Napló-archív

Debrecen helyi építési szabályzata szerint a Hatvan utca 42. alatti ingatlan besorolása Kt-Zkk/1 (közkert), így játszótér, közkert, díszkert, kutyafuttató, közösségi kert és dísztó alakítható ki rajta. Itt korábban egy többlakásos lakóépület Tóth Árpád utcával párhuzamos részeit bontották el, mert életveszélyessé váltak. A terület hasznosítására a Debreceni Tankerületi Központ jelentkezett be, hogy azon rekreációs tanulóparkot alakítson ki, melyet szabadtéri órák tartására és a diákok pihenésére használhat.

A szomszédos iskola hasznosíthatja a Hatvan utca 42 alatti ingatlan egy részét
A szomszédos iskola hasznosíthatja a Hatvan utca 42 alatti ingatlan egy részét  
Forrás: Napló-archív

A Vár utcán kapnának parkolót a piaci árusok; erről is lesz szó a közgyűlés ülésén

Kérelemmel fordult a Homokkerti Pitypang Óvoda is az önkormányzathoz, hogy ingyenes hasznosításba kérje a Szabó Kálmán utca 39. szám alatti, az óvoda szomszédjában lévő ingatlan 1704 négyzetméteres részét. Az itt található felülépítmények közül a kisebb alapterületű épületben, annak felújítása után az intézmény fejlesztő/logopédiai helyiség, ideiglenes  tornaszoba, gyermekvizesblokk, 4 öltözőpaddal ellátott öltözőrész és szertár kialakítását  tervezi.

Bővítené fejlesztőfoglalkozások körét a tavaly Fenntartható Debrecen-díjat nyert Homokkerti Pitypang Óvoda
Bővítené fejlesztőfoglalkozások körét a tavaly Fenntartható Debrecen-díjat nyert Homokkerti Pitypang Óvoda
Forrás: Napló-archív

Megoldás születhet a virágpiac és a nagypiac árusainak parkolására is. Mint ismert, a Debreceni Közterület Felügyelet 2009 óta működteti a Csapó utca-Rákóczi utca-Hunyadi utca által határolt területen lévő nagypiacot. A virágpiacot 2020 augusztusában alakították ki a Csapó utcai sétálóövezetben. Idén júniusban viszont megszűnt a kereskedők parkolási lehetősége a Csapó utca 19-21. szám alatti ingatlanokon. Ennek megoldására jelentkezett be a közterület-felügyelet, amely Vár utca 4. szám alatti ingatlan 573 négyzetméteres részét venné ingyenes vagyonkezelésbe, hogy ott a parkolót alakítson ki.  

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában