8 nyertes pályázat

2024.06.14. 17:32

Ezeket a debreceni civil szervezeteket támogatja a cívisváros önkormányzata

Az önkormányzat felhívásaira összesen 116 pályázat érkezett határidőre. Működésre, valamint különböző rendezvényekre igényelhettek támogatást a debreceni civil szervezetek.

Bekecs Sándor

Idén is kiírta a Civil, az Ifjúsági, valamint a Kulturális Alapra, illetve a sporttámogatásokra vonatkozó pályázatokat Debrecen önkormányzata. A városban több mint 1600 civil szervezet működik, április 22-ig 113 pályázat érkezett be. Ezeket a Kulturális és Oktatási Bizottság, valamint az Ifjúsági és Sportbizottság, mint illetékes szakbizottságok véleményezték. A civil szervezetek támogatásáról szóló javaslatokról június 20-i ülésén dönt a debreceni közgyűlés. 

Sol Oriens Kórus debrecen civil szervezetek
Civil szervezeteket támogat a debreceni önkormányzat – a Sol Oriens kórus külföldi versenyre utazhat a megítélt pénzből
Forrás: Napló-archív

Sikeresen pályáztak a debreceni civil szervezetek 

Nyolc debreceni civil szervezet pályázott sikeresen a Civil Alap felhívásán. Az Alapítvány az Értékes Tudásért 500 ezer forintot kaphat hátrányos helyzetű, valamint sajátos nevelési igényű gyermekek esélyegyenlőségének megteremtéséhez szervezett foglalkoztatások és programok biztosítására. 300 ezer forintot fordíthat fogyatékossággal élők életminőségének javítása érdekében táncterápiás foglalkozások megtartására, valamint a Táncoló talpak tánccsoportjának működésére a Fény Felé Alapítvány. 

A Harmónia Táncművészetet és Zenekart Támogató Alapítvány 385 ezer forintot költhet mazsorettcsizmák és hordozható hangfal beszerzésére. A Matúra és Natúra Alapítvány/Természettár 855 ezer forintot kaphat Természettár Street-exhibition utcakiállítás képkereteihez, szakmai molinóihoz, állványaihoz, valamint a Debrecen városi rendezvényekre egyedileg tervezett logikai játékelemek és kézműves foglalkozások alapanyagainak beszerzéséhez. Az Öt Tálentum Közhasznú Alapítvány működésre 300 ezer forintot kaphat.

természettár kiállítás
A Természettár 855 ezer forintot kaphat – képünk az orvoslás történetét bemutató kiállítás márciusi megnyitóján készült
Forrás: Napló-archív

A Református Magvető Alapítvány 200 ezer forintból tervezhet a Nagysándor-telepi városrészben és a Fészek lakóparkban élő családok számára csendes hétvégét; a Roma Tehetséggondozó Közhasznú Alapítvány 1 millió forint támogatást használhat fel az amatőr roma zenészek bemutatására és a roma kultúra szélesebb körben való bemutatására. Az Új Egészség Alapítvány 500 ezer forintot fordíthat alaptevékenységéhez kapcsolódó feladatainak ellátására. 

Kórusversenyre mennének a város támogatásából 

További 450 ezer forint támogatást kaphat a Harmónia Táncművészetet és Zenekart Támogató Alapítvány az évadzáró gálaműsoruk megrendezésére. A támogatás az Oláh Gábor utcai sportcsarnok bérleti díjának kiegyenlítésére szolgálna. A Sol Oriens Kórus komolyzenei koncertjeinek megrendezéséhez kapcsolódó költségekhez, valamint Debrecen és Magyarország képviseletében a kórusnak a Paraliai Nemzetközi Kórusversenyen való részvételéhez használhat fel 300 ezer forint támogatást.  

Az Ifjúsági Alapra, valamint a sportfeladatok támogatására egy-egy alapítvány pályázott, melyek támogatását az Ifjúsági és Sportbizottság nem javasolta. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában