Fotókkal, videóval

2024.06.14. 20:00

Bemutatjuk a fiatal társaságot, akik Debrecen egyik legdrágább buliját rendezik – íme a KDK Team

Magyarország egyik legnagyobb luxusautó-közösségének összekovácsolóit mutatjuk be. A debreceni kötődésű KDK Team luxusautó-találkozókat szervez, mellette pedig a Debrecen Drive kiállításainak lebonyolításában is szerepet vállalnak. De mégis kik ezek a srácok, akik százmilliós luxusjárgányokat terelnek egy helyre?

Balogh Efraim

Hajdú-Bihar vármegye lakosai szerencsés helyzetben vannak, mivel nem kell nagyon messzire utazniuk ahhoz, hogy több százmilliós luxusautót láthassanak egy helyszínen. Miért is? Ugye hallottak már arról a luxusautó-találkozóról, amit a Józsaparkban szoktak rendezni? Amennyiben nem, a Debrecen Drive-ot és a Csúcsragadozók nevezetű állomást már aligha szükséges bárkinek is bemutatni. Gondolták volna, hogy mindezt egy diákokból álló, fiatal csapat szervezésének köszönhetjük? Bizony… Ők a KDK Team. A Haon stábja a csapat egyik kedvenc helye, a Hotel Divinus felé vette az irányt, ahol elmesélték a srácok, hogyan nőtte ki magát kezdeményezésük nagyon rövid idő alatt Magyarország egyik legnagyobb luxusautós közösségévé.

debrecen kdk team
A debreceni kötődésű KDK Team tagjainál jártunk
Forrás: Molnár Péter

Milyen autó volt eddig a KDK Team legkomolyabb vendége?

– Úgy kezdődött el ez az egész, hogy hajtott minket az autók iránti szerelem, és mivel sok felső kategóriás kocsi tulajdonosát ismerjük Debrecenben, kitaláltuk, hogy alapíthatnánk egy klubot, és szervezhetnénk találkozókat, illetve autós rendezvényeket – emlékezett vissza a kezdetekre Demeter Ábel, a KDK Team szervezője. No de mit is takar a KDK? Nem bonyolították túl a srácok: mivel szenvedélyük közös, így a csapatuk neve is vezetéknevük (Katkó, Demeter, Kiss) kezdőbetűiből állt össze 2022-ben. Később egy taggal még bővültek, Barnival, aki elmondása szerint egyáltalán nem vette zokon, hogy érkezése nem befolyásolta már a csapat elnevezését.

Az volt a terv, hogy összehozzunk egy autós közösséget Debrecenben. A csapatépítés volt a célunk, hogy mégse csak a kocsikról szóljon minden, hanem a tulajdonosaik is tudjanak kapcsolatot építeni, beszélgessenek, egyenek egy jót

 – világított rá Viktor.

Nagyon jó barátok is a srácok, olyannyira, hogy leszögezték, nem akarnak mást bevenni a csapatba. Ellenben autótulajdonosként bárki csatlakozhat hozzájuk, s bár azt hittük, akadtak kihívások ezen téren még az első találkozó alkalmával, Ábel és Viktor gyorsan eloszlatták a gondolatot: 70 járgány vett részt a klub debütáló (ahogy ők hívják) „gurulásán”, köztük egy Ferrari 812 GTS Superfast, egy sárga F8 Tributo, egy Audi R8 Green Hell Edition, de egy Aston Martin DBS Superleggera is tiszteletét tette. Persze bevallották, hogy ezzel még ők sem számoltak, 10-20 kocsit szerettek volna összehívni, mondván, hogy ez a szám lehet a reális cél.

Talán joggal merülne fel a kérdés ezek után, hogy mégis milyen csúcskategóriás kocsi nem járt még náluk, s némi fejvakarást követően a srácok közös egyetértésben tudatták velünk, hogy egy McLaren vagy egy Bentley Continental GT látogatásának nagyon örülnének.

Járt már nálunk Lamborghini Huracán és a Porsche 911 szinte teljes palettája is

– közölte Ábel tanakodásuk okát. Noha Debrecen és környéke jelenti a találkapontokat, mégis akadnak fővárosi és dunántúli érdeklődők is, akik több száz kilométert utaznak azért, hogy részesei legyenek a „gurulásnak”. Népszerűségüknek köszönhető, hogy többek között T. Danny és KKevin is megmutatta saját autóját egy spontán találkozás alkalmával.

A KDK Team tagjai még „főállásban” diákok

Kissé elképedtünk, amikor kiderült, hogy körülbelül 200 főből áll az a névlista, akik már jártak a KDK Team által szervezett események valamelyikén, így gondolhatjuk, milyen logisztikát igényel egy-egy rendezvény… Alkalomadtán (mint ahogy a Drive-on is) csatlakoznak hozzájuk segítők, de alapvetően eloszlanak a feladatok a négy úriember között.

  • Ábel szervez és kapcsolatot tart;
  • Viktor Ábelt segíti, illetve képeket, grafikákat készít;
  • Dávid videókat készít;
  • Barni az események előkészítésében segít.

Emellett pedig mindannyian tanulnak: Ábel földmérőnek, Viktor vegyészmérnöknek, Dávid és Barni pedig vállalkozói és ügyviteli ügyintézőnek készülnek.

– Annyira nem nehéz menedzselni, csak... – folytatta volna Barni, de Ábel csípőből rávágta, hogy sajnos őt nehéz elviselni. Majd hirtelen nagy egyetértéssel bólogattak a többiek is, megerősítvén, hogy jogos Ábel önkritikája.

Ami a jövőbeni terveket illeti, az urak belsős programok (például közös gokart) szervezésén dolgoznak a közösség egységének megerősítése érdekében, hamarosan pedig újabb luxusautó-találkozót rendeznek majd.

debrecen kdk team
A KDK Team tagjai még mindannyian tanulók
Forrás: Molnár Péter

Hogyan lehet csatlakozni a KDK Team luxusautó-találkozóihoz?

Ha valaki fontolgatja, hogy csatlakozna a srácokhoz egy „gurulásra”, vannak feltételek, amelynek meg kell felelni: a jelentkezőnek egy jelképes összeget kell befizetni a részvételhez, amit lefogyaszthat az esemény során, illetve Viktor elmondása szerint ajándékot is szoktak adni a megjelenteknek, emellett akár szériaautóval is megjelenhet a találkozón. És hogy mennyire színvonalas egy KDK Team luxusautó-találkozó? Erről a következő példa is tanúskodik:

Egy Lamborghini-tulaj még kellemetlenül is érezte magát, hogy ilyen csekély összeget kellett befizetnie. Azt mondta, hogy sokkal többet kapott a pénzéért, mint amennyit ő költött azért, hogy itt lehessen

 – mesélte Ábel.

Mondanunk sem kell, a srácok nem érkeztek „üres kézzel”: egy vadonatúj BMW X6 és egy Porsche Panamera 970.2 GTS állt a Hotel Divinus előtt, utóbbinak pedig a hangját is teszteltük, amit megmutatunk az alábbi videóban.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában