Labdarúgás

2024.05.30. 11:36

DVSC: szupergyors gól a Fradi ellen és katarzis Újpesten – íme, a bajnoki szezon legjei

Megnéztük, hogy a 2023/2024-es bajnoki szezonban ki volt a Loki házi gólkirálya, ki adta a legtöbb gólpasszt és ki töltötte a legtöbb időt a pályán. A futballisták idén is okoztak sok szép pillanatot a debreceni szurkolóknak.

Tóth Huba Elemér

A Loki futballistáinál nagy volt az öröm a ZTE elleni meccsen

Forrás: NS-archív

Mint ismert, másfél hete véget ért a labdarúgó NB I. a 2023/2024-es szezonja, a DVSC futballistái már a megérdemelt pihenésüket töltik. A Loki most lezárult idényét kielemző sorozatunk első részében megnéztük, hogy mennyire reális az elért 5. helyezés. Portálunk a második részben a statisztikákra építve, némi szubjektivitással kiegészítve szemügyre vett néhány érdekességet és kiragadott egy-egy olyan pillanatot, amit a szurkolók akár évtizedek múlva is könnyen visszaidézhetnek.

DVSC, futball
A DVSC futballcsapata győzelemmel búcsúzott a debreceni szurkolóktól
Forrás: NS-archív

A legtöbb játékperc: Megyeri Balázs

Mint arról a debreceni klub honlapján is olvashatunk, a NB I.-es játékpercek tekintetében élen Megyeri Balázs végzett, aki 2693 percet játszott az elmúlt kiírásban. A 30 találkozón pályára lépő kapus a remek teljesítményének köszönhetően a bajnokságban még a legjobb DVSC-játékosnak járó Zilahi-díjat is átvehette. A 16-os mezszámú hálóőr az idény során rendkívül sok védést mutatott be, hétszer ráadásul még gólt sem kapott.

A legtöbb meccs: Dzsudzsák Balázs

Dzsudzsák Balázs 2605 percet töltött a pályán. A csapatkapitány az OTP Bank Liga összes (33) Loki-meccsén szerepet kapott. Ahogyan azt a dvsc.hu is megjegyzi, ebben az idényben is egyértelműen húzóembere volt a gárdának.

A gólkirály: Bárány Donát

Bárány Donát kihagyhatatlan volt a kezdőcsapatból, a bajnokságban összesen 8 gólt és 5 gólpasszt jegyzett. Mögötte Dzsudzsák Balázs végzett a házi listán, amelyre harmadikként Brandon Domingues iratkozhatott fel.

Bárány Donát lett ezúttal a DVSC gólkirálya
Forrás: Napló-archív

Az asszisztkirályok: Ferenczi János és Dzsudzsák Balázs

Ferenczi János és Dzsudzsák Balázs 7-7 bajnoki mérkőzésen segítette gólpasszal a társakat. A rutinos futballisták nem csak a pályán, hanem az öltözőben is nagy segítséget jelentenek a fiatalabbaknak, nekik is köszönhető a nagy csapatkohézió.

A játékvezetők „kedvenc” futballistája: Dusan Lagator

A DVSC-ből a legtöbb büntetőlapot Dusan Lagator kapta. A montenegrói játékos 29 bajnoki meccsen lépett pályára, ezeken 10 sárga kártyát gyűjtött emellett Bogár Gergő az Újpest elleni első hazai találkozón már a 13. percben kiállította. Rajta kívül az öt sárga lapig még Ferenczi János, Sztefan Loncsar és Szécsi Márk jutott.

A legtöbb fiatalperc: Baranyai Nimród és Hamzat Ojediran

A Magyar Labdarúgó Szövetség azzal a céllal vezette be a fiatalperces ajánlást a 2022–2023-as szezonban, hogy a fiatal magyar labdarúgók több játéklehetőséghez jussanak, ennek érdekében pedig egy pontrendszerhez kötötte a központi támogatás egy részét – emlékeztet az M4 Sport

A legtöbb lehetőséget ezúttal a DVSC-ben kapták a 2003-ban vagy utána született magyar labdarúgók, az MLSZ szabályai szerint számításba vett ifjú futballistáktól a Baranyai Nimród (1588 perc) töltötte a legtöbb időt a pályán. Kiemelhető még, Vajda Botond (1347 perc) is, aki 5 gólt és 1 gólpasszt jegyzett, továbbá az év felfedezettjének is megválasztották.

A csapatból a 20 esztendős nigériai légiós, Hamzat Ojediran is kiemelhető, aki 1648 percet töltött a pályán, 3 gól mellett 3 gólpasszt is adott, és igazi közönségkedvenccé vált.

A legszebb gólok: Sztefan Loncsar bombagólja és Dzsudzsák Balázs mesteri tekerése

Sok szép Loki-gólt láthattunk ezúttal is, már rögtön az NB I. első fordulójában Sztefan Loncsar 25 méterről csavart a Mezőkövesd kapujába. Kiemelhető az is, mikor Dzsudzsák Balázs szabadrúgásból hálószaggató gólt lőtt a DVTK elleni 2–2-vel végződő hazai meccsen. A két találatra szavazni is lehetett, de a RangAdó Díjátadó Gálán végül Jurek Gábor (DVTK) gólja lett a végső nyertes.

CM20240512_DVSC-Fehérvár FC_HAON (23)
Dzsudzsák Balázs ismét a csapat húzóembere volt
Forrás: Napló-archív

A leghosszabb veretlenségi sorozat: 3 bajnoki meccs

Emlékezetes, hogy Szrdjan Blagojevics együttese 2023/24-es szezonban a ferencvárosi 2–2 döntetlen után közvetlenül a Fehérvár ellen magabiztos, 3–1-es arányú győzelmet aratott, majd a jó szériát folytatva a Puskás Akadémia otthonában 1–1-et játszott. Ezen kívül a gárda az idényben még négy alkalommal érte el, hogy sorozatban három meccset nem veszített el, de a negyedik találkozó alkalmával mindig megszakadt a széria.

A leghosszabb nyeretlenségi sorozat: 4 bajnoki meccs

A hajdúságiak decemberben hullámvölgybe kerültek, hisz a csapat sorozatban négy találkozón – Kisvárdán 0–0, az MTK Budapest otthonában 1–2, Kecskeméten 1–1, majd a tavaszi idénynyitón Debrecenben a Diósgyőr ellen 2–2 – nem tudtak nyerni. Azonban pozitívum, hogy csak olyan alkalmak voltak, mikor a Loki kétszer kapott ki egymás után.

A labdarúgó NB I. 2023/2024-es szezonjának végeredménye:

  1. Ferencvárosi TC    33    23    5    5    80–30    50    74
  2. Paksi FC    33    17    7    9    51–42    9    58
  3. Puskás Akadémia    33    15    10    8    60–35    25    55
  4. Fehérvár FC    33    16    6    11    55–40    15    54
  5. Debreceni VSC    33    14    6    13    49–48    1    48
  6. Kecskeméti TE    33    13    6    14    45–45    0    45
  7. Diósgyőri VTK    33    12    9    12    50–56    –6     45
  8. MTK Budapest    33    12    8    13    43–62    –19     44
  9. Zalaegerszegi TE    33    12    7    14    54–60    –6     43
  10. Újpest FC    33    11    4    18    45–67    –22     37
  11. Kisvárda    33    9    4    20    40–55    –15     31
  12. Mezőkövesd    33    5    6    22    31–63    –32     21

A legnagyobb arányú győzelem: DVSC-ZTE 5-1

A DVSC március közepén a Zalaegerszeget 5–1-re győzte le a Nagyerdőn, amely egyben a legtöbb gólt hozó összecsapás is volt. A debreceniek a szünetben már négy góllal vezettek, és bár a második félidő elején a vendégek szépítettek, a végén Bárány Donát megadta a kegyelemdöfést. A Loki részéről szintén szép siker, hogy szeptember végén szintén hazai pályán a Kisvárda ellen 4–1-re diadalmaskodott.

A legnagyobb arányú vereség: FTC-DVSC 5-1

Tavasszal a félidőben még gól nélküli döntetlen volt az állás, azonban az aranyéremes Ferencváros a második játékrészben kiütötte a Lokit. Történt, ami történt, de a debreceniek a Fehérvár elleni hazai szezonzárón javították a botlást.

A legjobb mérleg egy csapat ellen: Kecskemét és Kisvárda

A Lokomotív idén az NB I.-ben egyik csapat ellen sem szerezte meg a maximális pontot, és húzott be háromból három győzelmet. Azonban a gárda a középmezőnyben záró Kecskemét és a kieső Kisvárda ellen szárnyalt leginkább, Dzsudzsákék az említett két csapat ellen két győzelmet és egy döntetlent értek el.

A legrosszabb mérleg: MTK Budapest

A debreceni szurkolók már amiatt sem lehetnek boldogok, hogy az utolsó helyen záró Mezőkövesd ellen kilencből három pontot szereztek. A Fradi ellen idén benne volt a pakliban, hogy a csapat csak egy döntetlent ér el, de a Loki-szurkolók leginkább az MTK Budapest elleni három vereség miatt foghatják a fejüket.

A leggyorsabb Loki-gól: Christian Manrique (1. perc)

Ősszel a Fradi már 16 másodperc után megszerezte a vezetést, de a Loki kétgólos hátrányból felállt, és 2–2-es döntetlennel zárult az a találkozó. Ezt nagyjából lemásolta februárban a Nagyerdei Stadionban a DVSC, amely a 25. másodpercben talált a vendégek kapujába: Cissé adta el csúnyán a labdát, amely Domingues érintésével Manriquéhez került, ő pedig 20 méterről lőtt, a labda pedig Mmaee lábán megpattanva a kapuban kötött ki.

20240228_DSC3632_KP
A Ferencváros ellen mindig jó volt a hangulat a Nagyerdei Stadionban
Forrás: NS-archív

A legtöbb néző: DVSC-FTC és FTC-DVSC

Ahogyan az előző években, úgy ezúttal is a Loki–Fradi rangadók voltak a legnépszerűbbek. A 9. fordulóban 12.793 néző gyűlt össze a Groupama Arénában, míg Debrecenben 12.114-en voltak a lelátón. A felek harmadik NB I.-es találkozóját a hivatalos adatok alapján 11.959-en tekintették meg Budapesten.

Szép pillanatok, ünneplés, történelem

A Loki TV videójának köszönhetően több emlékezetes pillanatra is visszaemlékezhetünk a 2023/2024-es idényből. Felfedezhetjük benne, mikor Megyeri Balázs az Újpest ellen büntetőt hárított, valamint Sztefan Loncsar a Mezőkövesdnek hálószaggató gólt lőtt. Örömteli volt az is, mikor Újpesten megtört az átok, és a DVSC hosszú idő után diadalmaskodott a lilák otthonában ismét. Az UTE elleni utolsó bajnoki is emlékezetesre sikerült, ugyanis a debreceniek csak a meccs végén Hamzat Ojediran révén találtak be, amely után felrobbant a hangorkántól a stadion. 

240206_0052_FI
Megtört az átok Újpesten
Forrás: NS-archív

Örömteli, hogy a legifjabb szurkolók is feltűntek a lelátón, de az is megható pillanat volt, mikor Hornyák Csaba az első élvonalbeli meccse után megölelte Szrdjan Blagojevicset. Voltak csapatépítő tréningek is, de a képsorok között láthatunk csapatfotózást, fergeteges karácsonyi bulit,török edzőtáborozást, húsvéti locsolkodást és egy nem mindennapi anyák napi ünnepet. Természetesen ebben az idényben is láthattunk Dzsudzsák Balázs által értékesített büntetőt, de azt sem felejthetjük, mikor Meldin Dreskovics a Fehérvár ellen kapásból betalált. Mindent egybevetve, ebben a szezonban is sok emlékezetes momentuma volt a Lokinak, a futballisták remélhetőleg a következő idényben is többször mosolyt csalnak a szurkolók arcára. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában