Az Év embere

2023.02.05. 12:06

Már szavazhat a 2022-es Év emberére – minden nap lehet voksolni

A Hajdú-bihari Napló és a haon.hu kiemelt figyelmet fordít a vármegye kiemelkedő teljesítményt nyújt személyeire, az Év embere szavazást is éppen ezért hívták életre.

Az Év embere szavazáson egy nyertes kerül ki győztesen, aki az olvasói szavazatok alapján a legtöbb voksot kapja

Forrás: MW

Hajdú-Bihar vármegye bővelkedik olyan kiemelkedő teljesítményt nyújtó emberekben, akik időről időre bebizonyítják, hogy a hivatásuk a szenvedélyük, és a tevékenységük mások előtt is példával járhat. A Hajdú-bihari Napló és a haon.hu kiemelt figyelmet fordít ezekre a teljesítményekre. Az Év embere szavazást is éppen ezért hívták életre. 

Idén tíz jelölt közül kerülhet ki az Év embere, a döntés pedig az olvasók kezében van. Ön kire adná le a voksát? A fiatal, céltudatos női vezetőre? A kárpátaljai menekülteket vagy a sérült gyermekeket segítőre? Esetleg a több évtizede életmentőre? Alább jelöltjeinkről olvashatnak bővebben.

Sikeresen vállalkozások élén

Átányi Ajtony, a Fórum Debrecen Bevásárlóközpont centermenedzsere is helyet kapott a listán. A centermenedzser a vezetői kötelezettségei mellett minden alkalmat megragad arra, hogy példát és jó lehetőséget kínáljon annak a napi mintegy 20 ezer embernek, aki megfordul a bevásárlóközpontban. 

Átányi Ajtony, a Fórum Debrecen Bevásárlóközpont centermenedzsere
Forrás: Napló-archív

Így lehet az, hogy nincsen év, amikor ne állna a Bihari Állami Gondozottak Egyesületének csokigyűjtő akciója mellé, soha nem szabna gátat a fiatalok pályaválasztását segítő sulifórum befogadásának, vagy olyan kiállításnak, ami vármegyénk kincseit mutatja meg a ma emberének.

Szavazhatnak Mészáros Rékára is, aki harminckét éves kulturális menedzserként érkezett a cívisváros legnagyobb kulturális intézményének élére, egyedül, nőként. A Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője, a VisitDebrecen ügyvezetője

Mészáros Réka, a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője, a VisitDebrecen ügyvezetője.
Forrás: Napló-archív

Vallja, hogy a gyerekeinknek szárnyakat kell adni, hogy bátrak legyenek az életben és gyökereket, hogy ne felejtsék el, honnan jöttek. Őszintén szereti azt, amit csinál miközben tud és akar is tanulni.

A nádudvari fazekasság mesterségének átörökítésén dolgoznak Fazekas Lajos felmenői, az ő nevét mégsem a kézműves munkák miatt ismerjük. Állhatatos munkát végez Debrecen és a térség turisztikai fellendítésében és fejlesztésében, továbbá dolgozik a régió sportturisztikai desztinációként való definiálásán is. 

Fazekas Lajos, az Aquaticum Debrecen Kft. ügyvezetője 
Forrás: Napló-archív

Az Aquaticum Debrecen Kft. ügyvezetője néhány hónapja a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének közgyűlésén Budapesten Marencich Ottó-emlékplakettet vehetett át.

Jöhetnek a voksok Somogyi-Tóth Dánielre is, akit karmesterként, orgonaművészként, a Kodály Filharmónia Debrecen első igazgató-művészeti vezetőjeként, a Csokonai Színház zeneigazgatójaként, Debrecen város főzeneigazgatójaként egyaránt ismerhetünk. Nem túlzás azt állítani róla, hogy a komolyzene meghatározó alakja. De nemcsak a zene a meghatározó az életében, hiszen ő az Aeroexpress légitársaság alapító igazgatója is.

Somogyi-Tóth Dániel magyar karmester, orgonaművész
Forrás: Napló-archív

A repülés nem utólag jött az életébe, hanem mindig is ott volt, a vidéki Magyarországra pedig egyfajta mániaként tekint.

Misszió egy jó ügyért

Az idei listán szerepel Rózsahegyiné Juhász Éva is, aki rendszerint ott tűnik fel, ahol baj van. A Debreceni Karitatív Testület elnöke egyedül vagy munkatársaival, betegeknél, öregeknél, leégett otthonaikat siratóknál, iskolatáskára váró gyerekek vagy háború elől menekülők között tölti az életét. 

Rózsahegyiné Juhász Éva, a Debreceni Karitatív Testület elnöke
Forrás: Napló-archív

Több mint négyezer-ötszáz családon segített eddig a karitatív testülettel közösen. Úgy véli: ha valaki emberekért dolgozik, akkor nincs olyan, hogy mára lejárt a munkaidő.

Katona Imre nevével is találkozhat a szavazáson, a Hortobágy-Faluvéghalmi Kft. ügyvezető-tulajdonosa tavaly a szomszédságunkban kitört háború utáni hónapokban tűnt fel. Az ő hívószavára már a kezdetekben több vállalkozó beszállt a segítségnyújtásba Hajdúszoboszlón.

Katona Imre, a Hortobágy-Faluvéghalmi Kft. ügyvezető-tulajdonosa
Forrás: Napló-archív

Többek között pénzalapot hoztak létre, szálláshelyet nyitottak meg, és gondoskodtak az élelmiszer-ellátásról. Abban hisz: akinek van, annak kötelessége adni.

Mile Alíz kevés alkalommal csíphető el négyszemközt. A Csodakutya Alapítvány kuratóriumi elnöke szinte mindig valamelyik kétlábú barátjával tűnik fel. 

Mile Alíz, a Csodakutya Alapítvány kuratóriumi elnöke
Forrás: Csodakutya Alapítvány-archív

Bármilyen hihetetlen, egykor olyannyira félt az ebektől, hogy nagy ívben elkerülte őket, amikor összetalálkozott velük az utcán. A kuratóriumi elnök ma már messze áll ettől a problémától, és mindennél erősebben hisz abban, hogy állatasszisztált terápiával sokat segíthet a sérült gyerekek. Évekkel a háta mögött is katarzisszerű élményként éli meg, ha a sérültek fejlődése korábban lehetetlennek tűnő fordulathoz érkezik el.

Dr. Korcsmáros Ferenc élete az életmentés. Az Országos Mentőszolgálat Észak-alföldi Regionális Mentőszervezetének igazgatója, akit tavaly augusztusban dr. Pintér Sándor belügyminiszter kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréséül, állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából miniszteri elismerésben részesítette. 

Dr. Korcsmáros Ferenc, az (OMSZ) Országos Mentőszolgálat regionális igazgatója 
Forrás: Napló-archív

Az igazgató több mint két évtizedes munkássága alatt végig kiemelkedő szakmai munkát végzett. Magas szakmaisággal és elhivatottsággal végzi vezetői feladatait és irányítja az igazgatósága alá tartozó bajtársnőket és bajtársakat.

A hivatásuk a szenvedélyük

Az immár nyugdíjba vonult Buka László festőművész is bekerült a Napló és a Haon versenyébe. Ki a Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnázium egykori tanáraként, ki festőművészként ismeri a nevét.

Buka László rajztanár, festőművész
Forrás: Napló-archív

A művészetében az öntudatlan alkotást igyekszik visszaadni, azt, amit tanárként a gyermekek ösztönös ecsetvonásaiban látott. Összesen negyven évet töltött a katedrán, most az alkotói munka tölti ki a mindennapjait.

Igazi otthonra lelt a Hortobágyon Medgyesi Gergely Árpád. 2014. január elsején a Kiskunsági Nemzeti Parktól került a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft.-hez, ahol igazgatóhelyettes volt, majd felkérték a cég ügyvezetőjének. Egészen 2022. június 30-áig töltötte be ezt a pozíciót. Nagy István agrárminiszter kinevezésével július 1-én a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója lett.

Medgyesi Gergely Árpád, a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. ügyvezetője
Forrás: Napló-archív

Az idei Év embere cím a fenti tíz személy valamelyikére száll. A jelöltekre minden nap egyszer voksolhat egészen február 14-én délelőtt 10 óráig. A versenyből az a személy lép ki nyertesként, aki az olvasói szavazatok alapján a legtöbb voksot kapja. 

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában