Labdarúgás

2024.01.27. 21:00

Varga Kevin: nem volt realitása, hogy visszatérjek a Lokiba

A Sepsiszentgyörgyre igazoló játékos nem akarta folytatni a vándormadár életmódot, így hosszabb időre kötelezte el magát.

Haon.hu

Varga Kevin új klubjában

Forrás: Sepsi OSK

Ahogy megírtuk, a Sepsi OSK-ba igazolt Varga Kevin, aki szombaton már be is mutatkozott új klubjában – a félidőben váltotta honfitársát, Varga Rolandot –, de 2–1-re kikaptak az Aradtól a román élvonalban. A DVSC egykori játékosával még a mostani debütálás előtt közölt hosszabb interjút a Nemzeti Sport. Ebben Varga elmondta, korábbi klubja, a ciprusi Apollon szélsők nélküli játékrendszerre állt át az új szakmai stáb érkezésével, szerződésének felbontása után pedig azonnal megkeresték őt a sepsiszentgyörgyiek, akikhez végül hosszabb időre alá.

Bernd Storck vezetőedző biztosított róla, szüksége van rám, éreztem a bizalmat, ezért úgy döntöttem, odaszerződöm. Az elmúlt két évben sok csapatban megfordultam, amit nem terveztem. Hosszabb távra szerettem volna elkötelezni magam, nem akartam tovább folytatni a vándormadár életmódot, úgyhogy két és fél éves megállapodást kötöttünk. Szeretnék itt ragadni és jó teljesítményt nyújtani. Bízom benne, hogy jó döntést hoztam

– ment bele egy kicsit jobban a váltás okaiba a tizenháromszoros válogatott játékos, aki arra is kitért, hogy Storck személye nagyban hozzájárult a váltáshoz. 

A sportlap a DVSC-t megemlítve arra is rákérdezett, kizárta-e a hazatérést.

Gyorsan történt minden, nem tudom, milyen lehetőségeim lettek volna még. A Loki más posztra keresett játékost, sok szélsője van, úgyhogy szerintem nem volt realitása a visszatérésemnek. Szerencsére nem kellett sokáig csapat nélkül edzenem, nem estem ki a ritmusból

– mondta Varga, aki hangsúlyozta, a kiteljesedéshez fontos megtalálnia azt a klubot, amelyben jó teljesítményt tud nyújtani, és bízik benne, hogy ez most sikerült.

Arra a kérdésre, bízik-e abban, hogy meghívják a válogatott Eb-keretébe, azt válaszolta, csak akkor lehet esélye, ha formába lendül, de még ez sem jelent garanciát, másfél év eltelt a legutóbbi kerettagsága óta.

A teljes beszélgetés itt olvasható el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában