Vereség a Honvédtól

2024.05.01. 21:00

Kosárlabda: a 7. helyért küzdhet tovább a DEAC

Húszpontos vereséget szenvedett a DEAC kosárlabdacsapata a Budapesti Honvéd otthonában, melynek köszönhetően a fővárosiak 2-0 arányban nyerték az 5-8. helyért vívott keresztjátékot. Mócsán Bálinték így a 7. helyért játszhatnak majd a folytatásban, az ellenfelük a Sopron KC lesz.

Haon.hu

Kikapott a DEAC a Budapest Honvédtól

Forrás: deac.hu

A találkozó kezdetén mindkét együttes nagy energiákat mozgósított védekezésben, olyannyira, hogy az első mezőnykosárra közel négy percet kellett várni, Drenovac volt eredményes a sarokból (3-7) – áll a deac.hu beszámolójában. A DEAC érezhetően sokkal frissebb és motiváltabb volt az első találkozóhoz képest, melynek a negyed derekára meg is lett az eredménye, Neuwirth triplája után Zlatko Jovanovics volt kénytelen időt kérni (8-17). Buljevic büntetőivel már tíz is volt közte, de a negyed hajrájára felébredt a házigazda, s a cseréből érkező Brown-Henry páros vezérletével folyamatosan csökkentették hátrányukat, utóbbi zsákolásával pedig 19-23-al zárult az első felvonás.

Valamivel több mint egy perc kellett a Honvédnak, hogy a mérkőzés során először átvegye a vezetést, Wesson Jr. kettő plusz egye után Henry és Brown talált be újra, Mandics magához is hívta övéit (26-23). A taktikai szünet után percekig nem találtak a csapatok a gyűrűbe, s bár Hőgye egy hármassal megtörte a kosárcsendet, a hazaiak azonnal válaszoltak egy távolival. A ki nem kényszerített hibáknak köszönhetően sokáig állandósult a minimális hazai fór, ám a félidő utolsó percében Tadics pontjaival egyre zárkózott a DEAC, sőt Garamvölgyi visszatett lepattanója után a nagyszünetben 35-34-es debreceni vezetést mutatott az eredményjelző.

Elfogytak a végére a debreceniek

A fordulás után Mócsán robogott végig a pályán egy szerzett labdával, majd Henry egyenlített ki egy hárompontossal. Williamson kosarát követően azonban ismét a hajdúságiak jártak előrébb, majd Edwin lépett elő, az amerikai hátvéd agilis játékának köszönhetően már öt volt közte (41-46). A negyed második felében felgyorsultak az események, Henry egy pontos távolival újra kiegyenlített, sőt Williamson és Djokovics hármasai után utóbbi gyorsindításból is eredményes volt, így hosszú idő után ismét náluk volt az előny (51-49). A negyed végi adok-kapokból végül a rekordbajnok jött ki jobban, Peringer ziccerének köszönhetően 56-53-al várhatták a záró felvonást.

Az utolsó tíz percet nagy elánnal kezdték a hazaiak, 12 pontjukra mindössze egyetlen Drenovac-büntető érkezett válaszul, így öt perccel a vége előtt nagyon közel kerültek a párharc lezárásához (68-54). Mócsán hármasával ugyan még zárkóztak volna a fehér-feketék, de szemmel láthatóan nagyon elkészültek az erejükkel, a lendületbe jövő fővárosiak pedig fokozatosan növelték előnyüket, s végül 78-58 arányú győzelmet arattak. Bár a mérkőzés összképe alapján a különbség nem reális, a hazai győzelem teljesen megérdemelt, mellyel 2-0 arányban le is zárta a párharcot a Honvéd. A DEAC így a 7. helyért játszhat a folytatásban, ellenfele pedig a Sopron KC lesz majd.

A tények

Budapesti Honvéd – DEAC 78-58 (19-23, 15-12, 22-18, 22-5)

Honvéd: Djokovics 7/3, Bazsó 5/3, Hajdu, WESSON JR. 18/9, Filipovics 2 csere: BROWN 20/6, HENRY 22/6, Peringer 2, Simon 2, Vámos, Kopácsi, Reizinger. Vezetőedző: Zlatko Jovanovics.

DEAC: Edwin 12/6, Neuwirth 3/3, Drenovac 9/3, Williamson 7, Buljevic 5 csere: Garamvölgyi 2, Mócsán 10/3, Tadics 7/3, Hőgye 3/3. Vezetőedző: Andjelko Mandics.

Andjelko Mandics: Jobban játszottunk, mint az első meccsen, az első félidő nagy részét kontrolláltuk, és az utolsó negyedig partiban voltunk. A végére sajnos elfogytunk, mind fizikálisan, mind fejben szétestünk, és bár a különbséget nem tartom reálisnak, a Honvéd megérdemelten nyerte meg a meccset és a párharcot is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában