Debreceni Szakképzési Centrum

2024.05.15. 16:25

Új diák nagykövetei vannak a Debreceni Szakképzési Centrumnak

Házilag összeállított videókkal lehetett jelentkezni a pályázatra. Idén végül tíznél is több diák lesz a Debreceni Szakképzési Centrum nagykövete.

Molnár Szilárd

A Debreceni Szakképzési Centrum új nagykövetei

Forrás: Molnár Péter

Idén is meghirdette diákoknak szóló pályázatát a Debreceni Szakképzési Centrum (DSZC). A DSZC nagykövet leszek! felhívás célja, hogy megtalálják iskolákban azokat az ambiciózus fiatalokat, akik vállalják, hogy közösségi médiás tartalomgyártással és rendezvényeinken való megjelenésükkel népszerűsítik szakmájukat és iskolájukat. A versenykiírásra egy rövid kisfilmmel pályázhattak a tagintézmények nappali tagozatos tanulói. Ebben a videóban kellett bemutatkozniuk és meggyőzniük a zsűrit, hogy ők a megfelelő jelöltek az iskolájuk nagyköveti címére. A felhívásra beérkezett pályázatok alapján 2024-ben végül 16 diák vehette át a DSZC nagykövet címet szerda délután az intézmény Fokos utcai központjában.

Debreceni Szakképzési Centrum, DSZC, nagykövet, Tirpák Zsolt, Szilágyi Sándor, ünnepség
A Debreceni Szakképzési Centrum vezetése, Szilágyi Sándor (balra) és Tirpák Zsolt (jobbra) adta át a díjakat a nagyköveteknek.
Forrás:  Molnár Péter

A Debreceni Szakképzési Centrum vezető szerint haladni kell a korral

Az ünnepségen Tirpák Zsolt, a DSZC kancellárja köszöntötte a megjelenteket. – Az elmúlt időszak a szakképzésről szólt a városban és az országban – hangsúlyozta. – A szakképzés új korszakot nyitott, manapság a szakképzésben tanuló diák pont olyan büszke lehet, mint a gimnáziumba vagy középiskolába járó tanulók. Ha nem lennének kiváló fodrászok, nem lennének gyönyörű nők, ha nem volna autószerelő, járhatnánk lóháton, vagyis ha nem lenne szakember, nehezebb és szerényebb lenne az életünk.

A szakemberek munkája értékes, mi büszkék vagyunk arra, hogy a szakképzést választottátok, ez a döntés majd a munkaerőpiacon is kamatozni fog.

Mindig lehetünk jobbak, és jobbá is kell válnunk. Lehet, hogy nem mindenkiből lesz az itt lévők közül influenszer, de ha önmagatokat jól menedzselitek, akkor sokra vihetitek a jövőben.

Szilágyi Sándor főigazgató úgy látja, a DSZC már eddig is sok mindent elért, viszont az új kihívásoknak is eleget kell tenni. – Három évvel ezelőtt hirdettük meg a nagyköveti missziót, és az sem véletlen, hogy pont a közösségi médiában – elevenítette fel. – Van egy mondás, aki mostanság a közösségi médiában nem jeleneik meg, azt talán nincs is. Egyelőre csak az iskoláitok és a DSZC nagykövetei lesztek, de lehet később, minden szakma egy-egy nagykövete válhat belőletek, aki el tudja mondani a szakmája csínját-bínját, és ezt át tudja adni, kedvet csinálva másoknak a szakmájához. Lehet, hogy te fiatalok, sokkal jobban meg tudjátok már szólítani a társaitokat a közösségi téren keresztül, népszerűsítve a szakmát, az iskolát és a DSZC-t – kívánt sok sikert az igazgató.

Legyenek aktívak

Ezt követően Dobi Csaba leköszönő DSZC nagykövet osztotta meg tapasztalatait az utódjaival. A Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum tanulója elmondta, tavaly azért jelentkezett a pályázatra, mert hatalmas lehetőségnek találata. – Az elmúlt egy év alatt rengeteg tapasztalatot és emléket szereztem – idézte fel. – Jártunk a Debreceni Egyetemen, részt vettünk fesztiválokon, videós tartalmakat készítettünk az iskola oldalára. A legnagyobb kihívás az volt számomra, amikor felkerültem a DSZC magazinjának címlapjára. Bár előzetesen tartottam tőle, úgy éreztem ezt is ki kell próbálnom, szerencsére az intézmény tanárai és munkatársai sokat segítettek, hogy el tudjak lazulni a fotózás alatt.

Legyetek büszkék arra, hogy képviselteiket a sulitokat, legyetek aktívak, ne féljetek kipróbálni magatokat új helyzetekbe

– tanácsolta Dobi Csaba.

Az ünnepséget a díjak átadása zárta, a tagintézményenként kiszólított tanulók a DSZC vezetőitől vehették át plakettjeiket.  A nagykövetek hamarosan felveszik a feladatokat, a tartalmakért érdemes követni a DSZC TikTok és Youtube-csatornáit, valamint ellátogatni a szervezet Facebook- és Instagram-profiljaira.

 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában