Családi nap

2024.05.01. 20:11

Rekordszámú érdeklődő vett részt a DEAC Családi Napján – fotókkal, videóval!

A gyermekek és a felnőttek is kipróbálhatták a számukra szimpatikus sportágat; a DEAC campusa csordultig megtelt.

Tóth Huba Elemér

A DEAC ifjú tornászaival is találkozhattunk

Fotó: Molnár Péter

A DEAC a Mozdulj, Debrecen! és az országos Sportoló Nemzet programhoz is csatlakozva május 1-jén, szerdán a negyedik alkalommal rendezte meg a családi napját. A rendezvény már az előző években is nagy sikert aratott, de ezúttal a Dóczy utcai Sportcampusra az eddigieknél is többen látogattak ki. A nem mindennapi, nagy logisztikai tervezést igénylő rendezvényen a Debreceni Egyetem sportklubjának 20 sportágát próbálhatták ki a gyerekek és a felnőttek egyaránt. Az égiek kegyesek voltak a DEAC Családi Napjához, hiszen ragyogó napsütésben, nyári időjárásban tölthették el idejüket a vendégek. A hangulatról a Campus rádió műsorvezetői is gondoskodtak, akiket a Teniszke teraszára kitelepített alkalmi stúdióból hallhattunk kora reggeltől egészen délutánig.

DEAC, Debrecen, sport, családi, nap
A jövő reménységei a rekortánon órákon át pattogtatták a labdát
Fotó: Molnár Péter

Fontos a rendszeres mozgás

Az eseményre Debrecen polgármestere, Papp László is kilátogatott, aki a helyszínen elmondta, hogy az utóbbi időszakban a város közösségi terei megújultak, új kondiparkok, sportpályák jöttek létre, és a jövőben is szeretnék folytatni az ilyen típusú fejlesztéseket.

Nagy szükség van a magas minőségű infrastruktúrákra, mint a DEAC Sportcampusra, vagy a Nagyerdei Stadionra is. Emellett kellenek azok a kis terek is, ahol az emberek a saját lakóközösségükben is meg tudják élni a sportélményeket, mozoghatnak rendszeresen

– fogalmazott Papp László.

Papp László a helyszínen a dartsot is kipróbálta
Fotó: Molnár Péter

A polgármester arról is szót ejtett, hogyha ideje engedi, mostanában rendszeresen fut és teniszezik, de korábban futballozott is. Hozzátette, a debreceni csapatoktól mindig győzelmet remél, és reménykedik abban, hogy a DVSC labdarúgócsapata elérheti a nemzetközi kupaszereplést jelentő helyek egyikét.

Élvezték a DEAC-os sportágakat  

A kilátogatók a DEAC-pálya melletti rekortánon, illetve a műfüves pályán létrehozott standoknál próbálhatták ki a klubban űzhető különböző sportágakat. A kosár, a kézi, a röpi és a frizbi mellett a fiúk körében természetesen az egyik legnépszerűbb sportág a foci volt, de sokan érdeklődtek más sportágak iránt is. A lányok körében például a cheerleaderek és a lovasok voltak a legnépszerűbbek.

A Debreceni Egyetem kancellárja a közösségépítést emelte ki

A DEAC eseményén családja jelenlétében a Debreceni Egyetem kancellárja, Bács Zoltánnal is találkozhattunk, aki a Haonnak megfogalmazta a családi nap különlegességét. – Szerencsére évről évre egyre többen látnak ki erre fantasztikus hangulatú, rendhagyó rendezvényre. A közösség építésében ez egy rendkívül fontos eseménynek számít. 

Az egyetemnek ugyan van sok rendezvénye, tulajdonképpen ez az egyetlen alkalom, amikor a DEAC minden szakosztályával egyszerre találkozhatunk. Ez az esemény a családokról és a leendő sportolókról szól.

– Láthatóan mindenki jól érzi magát, én is jövök-megyek, örülök, hogy sok ismerőssel szót tudok váltani – mondta el portálunknak Bács Zoltán.

20240501_DEAC családi nap_MP_HBN-4
Bács Zoltán örül, hogy sokan sportolnak a DEAC-ban
Fotó: Molnár Péter

A standok között járkálva rengeteg élvonalbeli sportolóval is találkozhattunk, de a szakosztály-vezetőkkel is közvetlenül beszélgethettünk. A nap folyamán számos bemutatót is tartottak a DEAC sportolói. A kilátogatók megtekinthették a sétafoci-csapat meccsét, vagy megcsodálhatták a cheerleaderek, a karetékák és a mazsorettesek műsorát.

A legkisebbek szórakozását egy felfújható ugrálóvár tette teljessé, de a gyermekek az arcfestést és csillámtetoválást is kipróbálhatták, a kézműves sarokban pedig még anyák napjára is készíthettek ajándékokat.

Sportolni szeretetből

A DEAC labdarúgó szakosztályának elnöke, Pöszmet Tibor is igyekezett jó tanáccsal ellátni a fiatalokat. A Haonnak arról beszélt, hogy már annak is nagyon örült, hogy a műfüves pályára több mint ötszázan érdeklődtek a futball iránt, de később a létszám pedig még inkább bővült. – Nagyon örülünk, hogy ennyien érdeklődtek, úgy érzem, jó irányba haladunk. Nem feltétlenül kell mindenkinek a bőrt rúgnia, hanem a legfontosabb az, hogy mindenki sportoljon, és csinálja azt, amit szívből, önzetlenül szeret csinálni – tette hozzá.

Pöszmet Tibor reméli, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő sportágat
Fotó: Molnár Péter

A színes programkavalkádon a legkisebbektől a legidősebbekig minden bizonnyal jól szórakoztak, a családi nap minden résztvevője rengeteg élménnyel gazdagodott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában