Labdarúgás

2024.05.01. 21:43

Vármegyei kupa: a Monostorpályi és a Hajdúnánás is drámai csatában jutott a döntőbe

A Hajdúsámson emberhátrányban sokáig bírta, de a végén jött a hideg zuhany; a Nyíradony ugyan egyenlített, de a büntetőpárbajban hibázott.

Tóth Huba Elemér

Nagy volt az öröm a Monostorpályi csapatának az öltözőjében

Fotó: Monostorpályi/Facebook

Szerdán, a munka ünnepén rendezték a Hajdú-Bihar vármegyei kupa elődöntőit, a Monostorpályi, valamint a Hajdúnánás is rendesen megdolgozott a továbbjutásért.

Hátrányból fordítottak

Szabó Péter góljával hiába vezetett idegenben a Hajdúsámson a tartalékosan felálló Monostorpályi ellen, Gyügyei Zoltán még az első félidőben tizenegyesből egyenlített. Aztán a játékvezető a vendégektől a 36. percben Virág Tamást kiállította, így a sámsoniak szűk egy órát emberhátrányban játszottak. 

A hajráig döntetlenre állt a mérkőzés, de Nagy Milán a 86. minutumban eredményes tudott lenni és a vármegyei kupadöntőbe juttatta a Monostorpályit.

Kettővel is vezettek, de büntetőkkel jutottak tovább

A NyíradonyHajdúnánás összecsapáson a hazaiak „bennmaradtak” az öltözőben, ezt kihasználva Pelles Gábor a 9. percben betalált, majd két minutummal később csapattársa, Újvári Zsolt is megzörgette a hálót. Az adonyiaktól Bacskai Attila a 20. percben szépített, az eredmény pedig sokáig nem is módosult. 

A 71. percben azonban Rézműves Rikárdó József megmozdulása góllal végződött, aztán már egyik fél sem tudott túljárni a másik eszén, így büntetőpárbaj következett. Mivel a nánásiak nem hibáztak, így ők jutottak a sorozat fináléjába.

Vármegyei kupa, elődöntők

Monostorpályi–Hajdúsámson 2–1 (1–1)

Nyíradony–Hajdúnánás 2–2 (1–2) – büntetőkkel: 3–5)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában