Jön a Schedl!

2024.03.23. 08:59

Videót posztolt Szijjártó Péter az új debreceni autóipari beruházásról

A Schedl a BMW alá is dolgozik majd.

Haon.hu

Debrecenben épít üzemet a Schedl

Forrás: schedl.de

Ahogy azt pénteken megírtuk, újabb autóipari vállalat települ le Debrecenben: Szijjártó Péter bejelentette, hogy a német Schedl 40 milliárd forintos beruházása nyomán összesen 160 új munkahely jön létre a hajdú-bihari vármegyeszékhelyen és Kecskeméten. A külgazdasági és külügyminiszter aznap este videót is posztolt a beruházásról a közösségi oldalán.

„A magyar gazdaság és azon belül a magyar autóipar is egy újabb beruházással erősödik. A német tulajdonban lévő Schedl úgy döntött, hogy a két német prémiummárka, a BMW és a Mercedes debreceni és kecskeméti gyárainak történő beszállítás érdekében Debrecenben és Kecskeméten is létrehoz egy-egy gyárat összesen 40 milliárd forintos beruházással, amelyhez a kormány 2 milliárd forintos támogatást biztosít, és első ütemben 160 új munkahely jön létre két magyarországi városban” – mondta a videóban Szijjártó Péter, hozzátéve, hogy

a Schedl kerék-összeszerelő és szekventáló tevékenységet fog folytatni, és a termékeiket a BMW és a Mercedes Magyarországon 2025-től előállított modelljeihez fogják felhasználni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában