Településfejlesztés

2024.04.09. 11:31

Belterületi útjait javítja Csökmő

A burkolatok mellett a csapadékvíz-elvezetőket is rendbe szedik.

Haon.hu

Több utcában dolgoznak majd

Forrás: Illusztráció: Napló-archív

Három belterületi közútját fejlesztené Csökmő; a kivitelezésre szóló ajánlattételi felhívás az április 4-ei Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A dokumentum szerint a Széchenyi utca érintett szakasza nagymértékben elhasználódott, teljes felújításra szorul. A meglévő aszfalt szélvágása, bontása, majd a felület előkészítése és kiegyenlítése, helyenként kátyúzása szükséges, majd hengerelt aszfalt készítése. A megvalósult útburkolat mellé nemesített padkát kell készíteni 1-1 méter szélességben. A burkolat felújítása 228 méter hosszban, 3 méter szélességben történik meg.

A tervezett Táncsics utca kezdő szelvénye a Táncsics utca kiépített burkolatához csatlakozik, végszelvényében pedig a Bercsényi utca keresztezéséig tart. Az érintett szakasz összesen 135,89 méter. A tervezett burkolat az utca közepén helyezkedik el, figyelembe véve a mindkét oldalon meglévő csapadékvíz elvezető útárkokat. A tervezett út 3,5 méter széles egyoldali keresztirányú esésű útburkolat, 1-1 méter széles stabilizált teherbíró útpadkával és 1-1 méter stabilizált útpadkával épül ki, koronaszélessége 5,5 méter. A meglévő földút mellett mindkét oldalon csapadékvíz elvezető földmedrű útárkok vannak, átereszekkel kiépítve. Az útárkok profilját, fenékszélességét és esését úgy kell visszaállítani, hogy megközelítőleg a meglévő nyomvonala marad. 

Fél év lesz a munkákra

A Vörösmarty utca esetén a tervezett út kezdő szelvénye a Cserepes utca kiépített burkolatához csatlakozik, végszelvényében pedig az Alkotmány utca kiépített burkolatszél vonaláig tart. Az érintett szakasz összesen 403,98 méter. A tervezett burkolat az utca közepén helyezkedik el, figyelembe véve a mindkét oldalon meglévő csapadékvíz elvezető útárkokat. A tervezett út 3,5 méter széles egyoldali keresztirányú esésű útburkolat, 1-1 méter széles stabilizált teherbíró útpadkával és 0,5-0,5 méter széles földpadkával épül ki, koronaszélessége 6,5 méter. A meglévő földút mellett mindkét oldalon csapadékvíz elvezető földmedrű útárkok vannak, átereszekkel kiépítve. Az útárkok profilját, fenékszélességét és esését úgy kell visszaállítani, hogy megközelítőleg a meglévő nyomvonala marad. 

A munkára hat hónap lesz, az ajánlatokat április 23-ig várják.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában