Településfejlesztés

2024.03.18. 12:01

Nem várt problémával szembesültek Püspökladányban

Módosítani kellett a mezőgazdasági út felújításának kivitelezését.

Haon.hu

Több területen is zajlik az útfejlesztés

Forrás: Illusztráció: Napló-archív

Módosított tartalommal végezhetik el Püspökladányban az egyik mezőgazdasági út felújítását, mert a kivitelezés során a váratlan nehézséggel szembesültek – derül ki a Közbeszerzési Értesítő március 7-ei számából. A város önkormányzatának beruházásában az egyik mezőgazdasági utat közel 2,5 kilométeren stabilizálják az útburkolatot, 50-50 cm földpadka rendezésével. A munkát egy hajdúhadházi cég végzi. 

Mint a dokumentumban áll, a kivitelezés során szembesültek azzal, hogy a megvalósítási helyszínen olyan gázvezetékek vannak, amelyek nem szerepelnek a közmű térképen. A gázszolgáltató a hozzájárulását 2024. február 8-án megküldte a tervezőnek. 

A vezetékek védelembe helyezése terv szerint megtörténhetne mint pótmunka, de ezt megelőzően egy diagnosztikai vizsgálat is kellene, hogy milyen állapotúak a vezetékek. Mivel pedig várhatóan rosszak, javításuk megint pótmunka lenne, de külsős új szakkivitelezővel és nagy költséggel, és jelentősen hátráltatná a projekt időben történő megvalósítását.

A fentiekre figyelemmel az önkormányzat a védő övezetekben a szerződés szerint elvégzendő munkákat a többi útszakasz mentén további kitérők építésével kívánja kiváltani. Ezzel az eredeti szerződés szerinti mennyiségek valósulnak meg. Vagyis se díjban, se időben, se helyszínre, se tételes műszaki tartalomban nem lesz eltérés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában