Lehetőségek

2024.04.27. 08:00

Karriernapot tartottak a Debreceni Egyetem Bölcsészkarán

Az Angol-Amerikai Intézet diákjai kaptak tanácsokat és információkat karrierkezdésükhöz.

Haon.hu

Hasznos tanácsokat és információkat kaphattak magyar és külföldi hallgatók.

Forrás: unideb.hu

Pályafutásuk bemutatásával ismertették a munkaerőpiaci lehetőségeket az intézmény egykori diákjai szerdán a Debreceni Egyetemen. A karriernapot a jelenleg itt tanuló magyar és külföldi hallgatók számára rendezte az angol szakhét keretében közösen a Bölcsészettudományi Kar Angol-Amerikai Intézete és a Debrecen BSC Kerekasztal – tudatta az unideb.hu

A programot az intézet diákjai azzal a céllal szervezték, hogy tanácsokat kapjanak a debreceni karrierlehetőségekről, emellett hasznos információkat szerezzenek olyan gyakorlati témákban, mint az állásinterjú vagy az önéletrajzírás.

A rendezvény arra is lehetőséget teremtett, hogy a résztvevők a bemutatkozó előadások révén megismerkedjenek a Debrecen BSC Kerekasztal különböző cégeivel is.

– Ezeknél a vállalatoknál számos egykori hallgatónk dolgozik, igazolva ezzel, hogy bölcsészként, idegennyelv-tudással számos lehetőség várja a pályakezdő munkavállalókat az üzleti életben is – fogalmazott köszöntőjében Venkovits Balázs.

karriernap-btk-angol amerikai intezet-debrecen-debreceni egyetem
Venkovits Balázs, az Angol-Amerikai Intézet igazgatója
Forrás: unideb.hu

Példaértékű az esemény, hiszen jól tükrözi a hallgatók, oktatók és külsős partnerek közötti együttműködések sikerét, bizonyítva egyben azt, hogy a kar és az intézet képzései olyan tudást nyújtanak, amelyek megbízható alapot jelentenek a későbbi karrierépítés szempontjából.

– hangsúlyozta az Angol-Amerikai Intézet igazgatója.

A Debreceni Egyetem nemcsak magas szintű oktatásával, hanem széles körű vállalati kapcsolataival is kiemelkedik a hazai felsőoktatási intézmények közül, ezt az is alátámasztja, hogy az intézmény és a Debrecen BSC Kerekasztal között 2018 óta fennálló együttműködés, amelynek keretében jelenleg hat nyelven nyolc különböző kurzust érhetnek el a hallgatók.

Az eseményen a 4IG, a BT, a Diehl, a DT-ITS, az EPAM, a Flowserve, az NI és a Transcosmos szakértői és vezetői is megosztották tapasztalataikat az érdeklődőkkel. Az eszmecsere érdekessége, hogy a cégek képviselői közül valamennyien korábban szintén az egyetem hallgatói voltak – olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában