Közbeszerzés

2024.04.06. 10:45

Eltértek a tervtől a nyíracsádi művelődési ház felújításánál

Egy beázás miatt pótmunkák elvégzésére is szükség volt.

Haon.hu

A nyílászárókat is kicserélik a munka során

Forrás: Illusztráció: MW-archív

Némileg drágult a nyíracsádi Művelődési Ház energetikai felújítása, mivel a kivitelezés során a tervtől el kellett térni. A Közbeszerzési Értesítőben április 3-án megjelentek szerint a Kassai út 6. szám alatt épületenergetikai korszerűsítésként az épület falazatainak és lábazatának hőszigetelése készül, valamint a padlásfödém szigetelendő le kőzetgyapottal. A teljes épületen 40 homlokzati nyílászárót kicserélnek, ahogyan a fűtési rendszer gázkazánját is kondenzációs fali gázfűtésű kazánra, továbbá a radiátorokhoz 15 thermoszelepet szerelnek fel. A korszerűsítéssel komplex akadálymentesítés is létrejön.

A szerződésmódosítás egyik oka, hogy a kivitelezés alatt összesen 25 köbméter építési törmelék keletkezett az ajánlat szerinti 50-nel szemben, így az elszállítás és felrakás mennyisége is a felére csökkent.

Lámpákat is cseréltek

Pótmunkára is szükség volt: a tervezési és a kivitelezési időszak között a létesítmény tetőhéjalása megsérült, ezzel több ponton beázást eredményezett. A projekten belüli födém hőszigetelés biztonságos elhelyezése érdekében a tetőhéjalás javítása szükségessé vált. A létesítmény több ponton való beázása eredményeképpen a meglévő kazettás álmennyezeti lapok állagromlást szenvedtek. A szigetelés miatt, valamint esztétikai és a rendeltetésszerű használati feltételeket is figyelembe véve, a sérült kazettás elemek elbontása és cseréje vált szükségessé. A beázás eredményeképpen a meglévő lámpatestek zárlatosak, és használhatatlanná váltak, ezeket elbontották és helyettük korszerűbb és energiatakarékosabb eszközöket szereltek fel.

A módosításokkal a munka eredeti nettó 59 millió 253 ezer forintos összege 62 millió 687 ezer forintra nőtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában