Podcast

2024.03.08. 12:58

H szektor: dunántúli csaták várnak a DVSC csapataira

A kézisek a Magyar Kupért szállnak harcba, a focisták a listavezetőt próbálják felülmúlni.

Haon.hu

A DVSC szurkolóira sűrű hétvége vár

Forrás: Czinege Melinda

A HAON sporttal foglalkozó podcastje, a H szektor legújabb adásában Tóth Huba és Molnár Szilárd újságírók vitatták meg a DVSC focistái és kézilabdázói körüli történéseket. A két együttesből egyértelműen a labdarúgók azok, amelyek mostanában több keserűséget okoznak a piros-fehére híveknek, hiszen múlt szerdán előbb tizenegyesekkel kikaptak az örök rivális FTC-től a Magyar kupában, majd múlt szombaton, ugyancsak hazai pályán maradtak alul 1–0-ra sereghajtó Mezőkövesddel szemben.

Fontosabb volt, hogy ne kapjanak újabb gólt

A kupameccsel kapcsolatban Molnár Szilárd elmondta, számára nem is a kiesés jelentette a legnagyobb szomorúságot – bár természetesen a Ferencvárostól mindig nagyon fájó vereséget szenvedni –, hanem annak mikéntje. Hiszen a Loki a hosszabbítással együtt több mint 75 percet emberelőnyben focizott, mégis úgy tűnt, inkább arra ügyeltek Ferenczi Jánosék, hogy ne kapjanak még egy gólt, ahelyett, hogy megpróbálták volna már a rendes játékidőben eldönteni a párharcot.

Kollégánk azt is felvetette, hogy talán a tizenegyeslövők sorrendje sem volt a legszerencsésebb, hiszen a Loki csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs ötödiknek volt jelölve, így az események alakulása miatt már oda sem állhatott végül a labda mögé.

Tóth Huba védelmébe vette a büntetőt hibázó Kocsis Dominikot, mondván, ha érzett magában annyit, hogy el merje rúgni, akkor hagyni kellett, hogy megpróbálja, hiszen olyan játékosra nem lett volna értelme ”ráerőszakolni” a tizenegyes elvégzését, aki nem akarja lőni. Két kollégánk abban megegyezett végül, hogy ha már a Mezőkövesd ellen nem sikerült kiköszörülni a csorbát, akkor Bódi Ádáméknak a listavezető paksiak otthonában kellene villantaniuk valami nagyot vasárnap 13 órától, különben az eredmények szerencsétlen alakulása folytán a gárda közelebb lesz a tizedik helyhez, mint a dobogóhoz.

Éremszerzés reményében

Szerencsére a DVSC Schaeffler kézilabdázói talán önmagukat is meglepő sikerekkel kényeztették el a drukkereket az elmúlt időszakban.

Hornyák Dóráékra újabb nagy feladat, a Magyar Kupa négyes döntője vár Tatabányán a hétvégén.

Ennél erősebb Final Fourt össze sem lehetett volna állítani a magyar mezőnyből, hiszen a Loki mellett a Győr, a Ferencváros és a Mosonmagyaróvár száll harcba  trófeáért.

A két elődöntőt szombaton rendezik, míg a bronzmeccs és a finálé vasárnapra marad. A Vasutas a kisalföldiekkel csap össze szombaton 15 órától az első elődöntőben.

Tóth Huba nem félti a lányokat, de elmondta, a papírforma alapján annak ellenére is a győriek az esélyesebbek, hogy a legutóbbi egymás elleni tétmeccsükön a piros-fehérek nyertek a Bajnokok Ligájában. Amennyiben bejön kollégánk megérzése, úgy vasárnapi zárónapon 15 órától a bronzmeccsen lesz érdekelt a DVSC, de ha örömteli módon rácáfolnak a lányok, akkor a 18 órakor kezdődő fináléban lépnek majd pályára Füzi-Tóvizi Petráék.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában