Jégkorong

2024.02.18. 21:25

Büntetőkkel maradt alul a DEAC

A jó hír, hogy a deberceniek ezzel is biztosítottá a helyüket a playoffban.

Haon.hu

Forrás: DEAC

A DEAC a Csíkszeredát fogadta az Erste liga legutóbbi játéknapján vasárnap este. A hazaiaknál a születésnapos Hetényi, míg a vendégeknél O’Connor állt a vasak között. A felek pörgős játékot vittek jégre, a nyitó harmad közepén Vasziljev egy keresztpassz után lőtt, O’Connor átért. A 13. percben emberelőnybe került a DEAC, nem tudta megszerezni a vezetést. A kiegészülés után nem sokkal betaláltak a vendégek, Becze egy pontos kapáslövést eresztett el (0–1). Két perccel a szünet előtt tömegjelenet alakult ki a csíki kapunál, Brown és Novotny pihenhettek két-két percet.
A második felvonás Sportklub-emberelőnnyel indult, miután az első végén Bucskin szabálytalanul ütközte le Sofront, a vendégek nem duplázták meg a vezetésüket.

A 28. percben Bucskin ziccerbe került, de nem tudta kicselezni a csíki kapust. A 32. minutumban már egyenlített a DEAC, Kozma indításából Jeliszejenko egyenlített közelről (1–1).

A játékrész végén öt a négyre támadhattak a debreceniek, nem tudtak fordítani. Amíg az első harmadban 12-12 volt a kapura lövési mutató, addig a középsőben a DEAC 15-ször, a Sportklub 6-szor próbálkozott gólszerzéssel.
A harmadik játékrész elején fórba kerültek a csíkiak, jól járatták a korongot, Hetényi vezérletével kibekkelték a hátrányt a cívisvárosiak. A felvonás kiegyenlített jégkorongot hozott, a kapusok tartották az 1–1-es állást. Az 53. percben Beczét kiküldték két percre, a legnagyobb helyzet Asuchak előtt adódott emberhátrányban. A rendes játékidő hajrájában mindkét csapatnak megvoltak a helyzetei, Hetényi és O’Connor is parádéztak.

Jött az extra time

A három a három elleni hosszabbítás legnagyobb helyzete Sofron előtt adódott, próbálkozását Hetényi védte.

Következtetek a büntetők, ahol a hazaiaktól Novotny, míg a vendégektől Kubát, Sofron és Szkacskov is betalált, így a Szereda 2–1-re győzött

tudósított a jegkorongblog.hu oldal.

A  DEAC kedden a Ferencvárostt látja vendégül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában