Röplabda

2024.04.21. 16:29

Megnyerte az alsóházat a DEAC

A Debreceni Egyetem alakulata két vállra fektette az egrieket a rangadón, ezzel pedig két legyet ütött egy csapásra.

Haon.hu

Így örültek a DEAC női röpisei a győzelemnek

Forrás: DEAC-archív

A DEAC női röplabdacsapata szombaton bebiztosíthatta az első helyét az NB II. Keleti csoportjának alsóházában, ehhez a második helyen álló Eger ellen kellett begyűjteni a három pontot a Böszörményi úti campuson lévő Teknős munkacsarnokban, írja az egyetemi klub oldala.
Az első szett egy ideig szoros küzdelmet hozott (12:10), aztán egyre tekintélyesebb fórra tett szert a Debrecen, így ezt a periódust 25:17-re nyerte. A második játékrészt lehengerlően indították a hajdúságiak (9:3). Ez a jó rajt meghatározta a folytatást, így ezt a játszmát is simán behúzták (25:14). A Heves vármegyeiek nem adták fel a küzdelmet, ennek köszönhetően a harmadik etapban szépítettek (19:25). Az elveszített szakasz szerencsére nem nyomta rá a bélyegét a hazaiak teljesítményére. A negyedik szett derekán minimális fórral rendelkezett a DEAC (13:12), ám a folytatásban lerázta az ellenfelet (25:17). Ezzel a 3:1-es győzelemmel biztossá vált, hogy a cívisvárosiak megnyerték az alsóházat.
– Bár sok pontot ajándékoztunk az ellenfélnek, ennek ellenére hoztuk a kötelezőt, gratulálok a lányoknak. A csapat nagy része szombaton a Medikus Kupán is részt vett. A Medikus Kupán aratott két siker után ez a bajnoki diadal koronázta meg a napot. Az utolsó forduló eredményeitől függetlenül biztossá vált az első helyünk. Az alapszakasz nem úgy alakult, ahogy terveztük, ettől függetlenül dolgoztunk tovább, és megmutattuk, hogy milyen röplabdára vagyunk képesek Debrecen határain belül és túl. Büszke vagyok a játékosaimra! – nyilatkozta Kuszkó Zsolt vezetőedző a gárda oldalán.

A debrreceniek a szezon utolsó meccsén a Jászsági RK-t fogadjá a DESOK-ban szombaton.

A tények
NB II. Keleti csoport alsóház
DEAC-EVSI 3:1 (25:17, 25:14, 15:25, 25:17)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában