Labdarúgás

2024.04.21. 06:40

Nehéz lesz a DEAC dolga az éllovas otthonában

A DEAC a listavezető Putnok pályáján szeretne törleszteni az őszi vereségért.

Haon.hu

Nehéz dolga lesz a fehér mezes DEAC együttesének

Forrás: DEAC-archív

Remekül teljesített, azonban olykor fájó pontvesztésekbe is beleszaladt a Debreceni Egyetem együttese az NB III. Északkeleti csoportjának tavaszi idényében, írja az egyetemisták oldala. A fekete-fehér társaság az idei hét meccsén 14 pontot gyűjtött, de a legkevésbé elvakult drukkerek is tudják, hogy a Kisvárda II ellen nem volt benne a meccsben a vereség, és a Diósgyőr második csapatát sem lett volna szabad döntetlennel hazaengedni. A DEAC így is az ötödik helyen áll, ám ahhoz, hogy közelebb kerüljön a harmadik Cigándhoz, nagy bravúrt kellene véghez vinnie a hétvégén.

A hajdúságiak a vasárnap 17 órakor kezdődő bajnokijukat ugyanis a holtversenyben első helyen álló Putnok otthonában vívják. Van miért visszavágniuk az egyetemistáknak, mert egy szerencsétlenül alakult őszi találkozón 4–1-re győzött a borsodi alakulat. Nem véletlenül nyilatkozta a csapatkapitány, Sándor Tamás a vasárnapi mérkőzésük kapcsán: van törlesztenivalójuk a tavalyi összecsapásért.
A Putnok FC tavasszal hullámzó teljesítményt nyújtott, a megszerezhető 21 egységből tizenegyet hozott össze, ezért elolvadt az előnye, feljött rá a Kisvárda II., így mindkét gárdának 50 pontja van.
A győzelem kulcsa az lehet – ahogyan azt a cívisvárosi védő, Herczku Alex is megfogalmazta –, hogy a támadásokban koncentráltabb lesz a DEAC, mert a hátsó alakzat hatékonyságára nem panaszkodhatunk tavasszal.

NB III. Északkeleti csoport 25. forduló
Putnok FC–DEAC
Vasárnap 17:00, Putnok, Várady Béla Sportközpont

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában