Kézilabda

2024.02.18. 07:49

Egy ponttal tért haza a DEAC Tatától

A Debreceni Egyetem alakulata ugyan idei harmadik bajnokiját nem tudta behúzni, ennek ellenére a veretlenségét megőrizte.

Haon.hu

Kiss Axel

Forrás: DEAC-archív

A DEAC kézilabdacsapata két győzelemmel indította ezt az évet az NB I./B–ben. Mándi Norbert tanítványai előbb a Kecskemétet, aztán a Ceglédet fektették két vállra, így bíztak benne, hogy az együttes a Tata skalpját is megszerzi.

Mándi Norbert szombaton már számíthatott István Péterre, aki az előző héten betegsége miatt nem léphetett pályára. Ennek ellenére másik beállós, Dobos Balázs kezdett, ő pedig szűk négy perc alatt két góllal hálálta meg a bizalmat. 4–4 után egy 3–0-s sorozatot produkáltak a tataiak, ennek köszönhetően a 12. minutum végén 7–4–re módosult az állás. Boros Tamást Maródi Ádám váltotta, és védéseinek is köszönhetően megkezdték a felzárkózást az egyetemisták, végül Tóth Máté találatával értük utol az ellenfelünket (10–10). A szünetig mindkét gárda két–két találatot szerzett, így az első félidő 12–12–es eredménnyel zárult.

A második játékrész eleje a vendégeknek sikerült jobban, Kiss Axel a 36. percben értékesítette a helyzetét, ezzel már háromra duzzadt a fór (14–17). Egyébként jobbszélső a szövetség statisztikája szerint ezen a találkozón nem hibázott lövést, végül hét találatig jutott. Az utolsó negyedórának négygólos előnnyel vágott neki a Debrecen (18–22). Nem adták fel a harcot a Komárom–Esztergom vármegyeiek, Tass Barnabás az 51. minutum elején egyenlített (23–23).

 A hajrában nem potyogtak a gólok, hiszen mindkét gárda remekül védekezett.

Az utolsó percben Tass megint beköszönt, ezzel 25–25 szerepelt a kijelzőn. A találkozó utolsó támadását a DEAC vezette de nem tudták bevinni a kegyelemdöfést, így maradt a döntetlen – tudósított a gárda honlapja.

NB I./B 18. forduló
Tatai AC–DEAC 25–25 (12–12)
Güntner Aréna, játékvezetők: Dulai Ádám, Pisák Bence Károly.
DEAC: Boros, Maródi – Hornyák, Kiss R., Hegedűs 4, Illés 2, Almásy, Szolnoki, Kiss A. 7 (4), Pethő 1, Kerezsi, Dobos 4, Tóth M 3, István 4. Vezetőedző: Mándi Norbert.
Hétméteresek: 4/0 illetve 4/4.
Kiállítások: 6 illetve 10 perc.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában