Kosárlabda

2024.02.10. 10:40

Borzasztó teljesítmény után az eddigi legjobb negyed – így értékelt Mandics mester és tanítványa

Andre Williamson bosszús, amiért az idényben már sokadjára rosszul kezdtek, de örül, hogy az utolsó szalmaszálat is megragadva végül nyertek.

Tóth Huba Elemér

Andre Williamson és Andjelko Mandics

Fotó: Czinege Melinda/Napló-archív

Sokáig úgy tűnt, hogy a paksi Atomerőmű SE kiütéses győzelmet arat Debrecenben, azonban a DEAC a fordulás után 22 pontos hátrányból felállt, és végül 87–85-ös győzelmet aratott.

Csapatként játszottak

A mérkőzés lefújása után a hajdúságiak vezetőedzője, Andjelko Mandics elmondta, hogy a csapat az első félidőben a védekezésben borzasztó teljesítményt nyújtott, de a második játékrészben minden a lehető legjobban alakult.

 A szakember nem tudja miért, de a szezon során folyamatosan ez a forgatókönyv történik. – Nyilván senki nem tud negyven percet azonos szinten játszani, de ilyen mélyre kerülnünk nem lenne szabad – kezdte a tréner. 

Az utolsó két negyed az eddigi leghosszabb húsz perc volt az edzői karrierem során, viszont hatalmas tisztelet a csapat felé, hogy húsz feletti hátrányból is fel tudtak állni. Ez annak köszönhető, hogy jó döntéseket hoztunk, csapatként játszottunk, nem úgy, mint az első két etapban

 – fogalmazott Andjelko Mandics, aki hozzátette, nagyon fontos volt ez a siker számukra, és reméli, a jövőben stabilabban tudnak majd játszani.

Értékes győzelem

A DEAC játékosa, a 34 percet pályán lévő, 9 pontig jutó Andre Williamson bosszús amiért az idényben már sokadjára rosszul kezdtek, de örül, hogy végül a javukra fordították a meccset. 

Gyakorlatilag az egész idény során, hogy nagy mértékű hátrányba kerülünk, minek hatására az akaraterő és az agresszivitás visz minket a fordítás felé. Nem tudom miért várjuk meg mindig ezt a pontot, viszont a második félidőben az egyik legjobban védekező arcunkat mutattuk. Ez egy nagyon értékes győzelem számunkra, erre lehet építeni, talán a szezon eddigi legjobb teljesítményét nyújtottuk az utolsó negyedekben

 – értékelt Andre Williamson.

A Debreceni Egyetem csapata a címvédő Falco Szombathely és az Alba Fehérvár mögött 20 fordulót követően immáron a tabella harmadik helyén áll A fekete-fehérek jövő héten csütörtökön 19 órai kezdéssel Sopronban folytatják bajnoki szereplésüket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában