Országúti kerékpár

2023.09.11. 11:55

A DSI Cycling Team négy bajnoki címmel tért haza

A debreceni bringások közül Klokocs Kata, Tóth Réka, Soós Olivér és Kovács Béla is aranyérmet szerzett.

Haon.hu

Balról: Nagy Kata Bianka, Soós Olivér, Klokocs Kata, ifj. Kovács Béla és edzőjük, Nagy II. Zoltán | Forrás: DSI Cycling Team

A hétvégén rendezték Kritérium Magyar Bajnokságot az országúti kerékpárosok körében egy már hagyományosnak mondható helyszínen, a békéscsabai pályán. Szép időben, jó rendezés mellett zajló küzdelmek során a debreceni fiatalok 12 fővel képviselték a DSI Cycling Team csapatát, nem is akármilyen teljesítménnyel – áll a klub közleményében.

Az U13-as lányok mezőnyében Klokocs Klára győzelmi esélyekkel állt rajthoz, azonban a fiatal versenyző bukott a futam során. Az U13-as fiúknál Kovács Béla semmilyen kérdést nem hagyva, maximális pontszám begyűjtésével aranyérmes lett. Az U 15-ös lányoknál Klokocs Kata arany-, míg Nagy Kata Bianka bronzérmet szerzett lett. Előbbi ráadásul az U17-es mezőnnyel együtt rajtolva abszolút győztes is lett, amelyben Tóth-Mogyorósi Zora ötödikként, Balogh Sára hatodikként végzett.

Az U17-es fiú mezőnyben Soós Olivér esélyeshez méltóan, szép versenyzéssel győzedelmeskedett, Szűcs Benedek Áron pedig 11-ként ért célba. Az U19-es lányok között Tóth Réka koncentrált, hatékony versenyzéssel lett korosztálya bajnoka, ugyanebben a korosztályban a fiúknál Csáki Szabolcs a 8., Peterman László pedig a 14. helyen ért célba. Említésre méltó még, hogy az U23 kategóriában két debreceni nevelésű fiatalember, Orosz Bálint és Sidló Dániel is felállhattak a dobogóra immár az MBH Cycling Team tagjaiként. Előbbi arany-, utóbbi bronzérmet szerzett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában