Labdarúgás

2022.04.02. 07:00

Megtörné a Loki a ZTE sorozatát

A Loki támadószekciója arra készül, hogy bevegye a zalaegerszegiek öt meccse érintetlen kapuját.

Forrás: Nemzeti Sport-archív

A Debreceni VSC labdarúgócsapata az OTP Bank Liga 26. fordulójában a Zalaegerszeg együttesét fogadja a Nagyerdei Stadionban, szombat délután 14 óra 45 perctől. A válogatott szünet előtt a Loki bravúros győzelmet aratott Pakson, ezzel fentebb araszolva a tabella nyolcadik helyére, és hat ponttal eltávolodva a kiesést jelentő tizenegyedik pozíciótól.


A találkozó előtt Joan Carrillo, a DVSC vezetőedzője beszélt a Naplónak. 

Az elmúlt két hétben azon voltunk, hogy minél többet eddzünk és fejlődjünk. Néhány játékost nélkülöznünk kellett, hiszen a nemzeti válogatottjuknál volt elfoglaltságuk. Még ha a tréningek szempontjából ez nem is volt a legszerencsésebb, de a játékosoknak, a csapatnak és klubnak is nagy büszkeség ez

– fogalmazott.

Ön szerint mi lesz a DVSC–ZTE mérkőzés vége?

Edzőváltás után


A ZTE az eddigi két idénybeli összecsapáson egyaránt 2–1-re nyert a Loki ellen. A zalaiak ráadásul az elmúlt öt találkozójukon nem kaptak gólt – ebből három is 0–0-ra végződött, – úgyhogy nehéz feladat vár a katalán mesterre és együttesére.

Egy hete azonban váratlanul lemondott Waltner Róbert vezetőedző, így a Nagyerdei Stadionban már Molnár Balázs, a ZTE akadémiájának vezetője irányít majd.

– Elemeztük a Zalaegerszeg játékát, ugyan megváltozott a tréner személye, de a stáb és a futballisták maradtak, ráadásul nem volt elég idő arra, hogy sokat változtassanak az eddigieken. Ellenfelünk a negyedik helyen áll, és már öt meccse nem vették be a kapujukat, ez mutatja, hogy milyen rendkívül fegyelmezetten, kompaktan védekeznek, úgyhogy támadásban alaposan fel kell készülnünk – mondta, majd kihangsúlyozta, hogy a DVSC számára minden egyes pont rendkívül fontos.


Gróf Dávid térdsérülését követően Hrabina Alex visszakerült a debreceniek kapujába, és Pakson remek teljesítménnyel járult hozzá az 1–0-s győzelemhez. – A bajnokság legjobb támadógépezete ellen sikerült kapott gól nélkül lehoznunk az előző bajnokit, persze voltak helyzeteik, de megoldottuk. Szerintem, ha ugyanezt a teljesítményt nyújtjuk most a ZTE ellen is, akkor nem lesz probléma. Reméljük, hogy egy kicsit megfogta őket a hirtelen jött edzőcsere, de ugyanúgy készültünk, mint mindig, mert szeretnénk itthon tartani a három pontot.


A Debreceni VSC–Zalaegerszegi TE FC összecsapás tehát 14 óra 45 perctől kezdődik a Nagyerdei Stadionban, a találkozót az M4 Sport élőben közvetíti majd.

 

Bakos Attila

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában