Visszatekintő

2023.01.18. 15:44

A rekordok időszaka volt 2022 harmadik negyedéve, lássuk miért! – fotókkal

Minden eddiginél több látogatót vonzott 2022 nyarán a Campus Fesztivál és a virágkarnevál.

A Campus Fesztivál nem csak a zenéről szólt

Forrás: Czinege Melinda

Naposan indult az év legmelegebb hónapja Hajdú-Bihar vármegyében. Július 1-én helyezték el az MVM napelemparkjának alapkövét; alákerült egy időkapszula, amelybe a polgármester beletette a Hajdú-bihari Napló aktuális lapszámának egyik példányát is.  

Teljes kapacitással és 2021-hez képest megnövelt területtel tért vissza a 14. Campus Fesztivál. A hazai könnyűzenei élet legismertebb és legjobb képviselői mellett két év szünet után újra érkeztek külföldi sztárfellépők is Debrecenbe. Négy este összesen 19 programhelyszínen több mint 300 produkció, valamint számtalan egyéb program várta páratlan nagyerdei környezetben a látogatókat. Rekordot is döntött a július végi találkozó, mely 116 ezer látogatóval zárult. 

A tavalyi virágkarneváli hét több embert mozgatott meg, mint eddig valaha, a város lélekszáma megduplázódott a Debreceni Virágkarnevál ideje alatt. Ingyenes művészeti programok, kiállítások, crossover-produkciók, könnyű- és komolyzenei koncertek, táncbemutatók, kézműves sörök fesztiválja, növényvásár, gyermekfesztivál, nemzetközi virágkötészeti verseny és rengeteg virág várta a látogatókat a Debreceni Virágkarnevál ideje alatt. A leglátványosabb programot, az augusztus 20-ai karneváli menetet több mint 40 ezer ember követte figyelemmel a lelátókon és az útvonal mentén elhelyezett kordonok mellett. 

Szeptember 1-én végre a hagyományos tanrenddel kezdődhetett meg az iskola, majd néhány hét elteltével, még az első őszi hónapban kezdetét vette a szüreti időszak. Előkerültek a puttonyok és a metszőollók, a történelmi aszállyal sújtott nyár után épp a szüret időszakában érkezett meg a régóta várt csapadék Hajdúhadházra. Az Othello Borház mellett Csáfordi Dénes polgármester beszélt az aszály okozta kihívásokról és az óév termésével kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról. 

A finom ízek és nedűk szerelmeseinek is kedvezett ez az időszak, a Nagyerdő egyszer dzsessztől és a jó borok rajongóitól volt hangos, máskor a Zamat Fesztivál közönsége evett-ivott a Békás-tónál. 

SzD 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában