Közbeszerzés

2023.10.04. 12:05

Közel 3 milliárd forintból újítják Debrecen útjait

Három éven át végzik a szükséges javítási és építési munkákat.

Haon.hu

Útfelújításra is kapnak pénzt

Forrás: Illusztráció: Napló-archív

Közel 3 milliárd forintért végezhet útfenntartási és építési munkákat a tiszakécskei székhelyű Duna Aszfalt Út és Mélyépítő Zrt. Debrecenben – áll a Közbeszerzési Értesítőben.

A város közigazgatási területén található utak fenntartási munkálatai kapcsán felmerülő hibák kijavítása és építési munkák elvégzése a feladat a szerződés hatálybalépésétől számított 31 hónap alatt. Az útburkolatban, illetve járdaburkolatban keletkező hibák javítása, valamint szükség esetén jelzőlámpa bontási-, és telepítési munkálatai és közműkiváltási munkálatok elvégzése is szükséges.

Tárgyalásos eljárás

Mintegy 250 ezer négyzetméter útfelületről van szó (+ 20 százalék), továbbá legalább 5 csomópont felújításáról, mely tartalmaz jelzőlámpa telepítési és közműkiváltási munkát. Legalább 500 méter csapadékvíz csatorna és ugyanennyi 500 szennyvízcsatorna építése is szükséges. Ezeken felül legalább 1500 méter közvilágítási hálózat építése és legalább 30 térfigyelő és/vagy forgalomszámláló kamera telepítése szerepel a tervekben.

A debreceni önkormányzat szeptemberben kötött szerződést a nyertes céggel nettó 2 milliárd 810 millió forint értékben. A keretösszeg nettó 3 milliárd 15 millió 748 ezer forint; az önkormányzat ennek 70 százalékának erejéig vállal felhasználási kötelezettséget. A vállalkozás hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos eljárás során kapta a megbízást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában