Jelentős beruházás

2023.02.14. 10:30

Megvan, ki fogja üzemeltetni a debreceni konténerterminált

Az Észak-Nyugati Gazdasági Övezetet és a térség logisztikai központja környezetbarát megoldásokat ígér.

Így néz ki a társaság már meglévő, soproni terminálja.

Forrás: gysevcargo.hu

Megszületett a kormány határozata, mely kimondja, hogy a Macs Ipari Park vasútállomás területén megvalósuló nyílt hozzáférésű intermodális konténerterminál üzemeltetője a GYSEV CARGO Zrt. – szúrta ki a Haon a cég honlapján. A terminál vagyonkezelését a GYSEV Zrt. fogja végezni. A határozat a Magyar Közlönyben is olvasható

A GYSEV, vagyis a Győr–Sopron–Ebenfurt Vasút Zrt. szerint a döntés hosszas előkészítő munka és többkörös tárgyalásokat követően született meg, mely során a társaság részt vett a logisztikai központ és terminál végső kialakításának megtervezésében, valamint az üzemeltetési koncepciójának kidolgozásában.

A GYSEV CARGO Zrt. a GYSEV Zrt.  leányvállalata, amely 2011-es megalapítása óta van aktívan és eredményesen tevékenykedik a vasúti árufuvarozási és logisztikai piacon, de tapasztalatait az anyavállalat 1872-es megalapítása óta folyamatosan gyűjtötte ezen a téren. A vállalat Sopronban, az Intermodális Logisztikai Szolgáltató Központ területén található konténerterminált üzemelteti, illetve jelen van az európai vasúti árufuvarozás vérkeringésében – olvasható a cég közleményében.

A Debrecen-Macs Ipari Park területén kialakításra kerülő logisztikai átrakó nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőséggel bír, és a régióban létrejövő és már meglévő vállalkozások számára kínál versenyképes és környezetbarát logisztikai megoldást az áruk kiszolgálását illetően.

Az épülő konténerterminál mind a munkaerőpiacra, mind az érintett közép- és felsőfokú oktatási szakterületekre pozitív hatást gyakorol.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában