Elismerés

2024.04.26. 15:14

Sportban is az élen! – Budapesten díjazták a Debreceni Egyetem szakembereit

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség idei közgyűlésének a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem patinás Athén-terme adott otthont.

Haon.hu

Több éves teljesítményüket díjazták

Forrás: unideb.hu

Az egyetemi sportért végzett kiemelkedő tevékenységükért a Debreceni Egyetem képviseletében hatan vehettek át díjat április 25-én csütörtökön, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) tisztújító közgyűlésén Budapesten – számolt be róla az unideb.hu.

A tisztújító közgyűlésen az elkövetkező négy évre újra Mocsai Lajost választották meg a MEFS elnökének, aki beszédében kiemelte, hogy nyáron kezdetét veszi Debrecenben és Miskolcon Magyarország történetének legnagyobb felsőoktatási és multisporteseménye, az Európai Egyetemi Játékok, mely reményeik szerint még magasabb szintre emeli az egyetemi sport hazai és nemzetközi megítélését. Mocsai Lajos külön köszönetét fejezte ki a Miskolci Egyetem vezetésének és Bács Zoltánnak, a Debreceni Egyetem kancellárjának, a MEFS alelnökének az immár hét éve tartó áldozatos munkáért, lobbitevékenységükért és mindazért, amit a kollégákkal közösen megtesznek a rendezvény sikere és az egyetemi sport fejlesztése érdekében.

msfe-debreceni egyetem-dijatadas-egyetemi sportjatekok
A közgyűlésen a MEFS által alapított díjakat is kiosztották
Forrás: unideb.hu

A tisztújító közgyűlésen döntés született a MEFS alelnöki tisztségét illetően is. Bács Zoltánt, a Debreceni Egyetem kancellárját is újraválasztotta a küldöttség, megújított megbízatása 2028-ig szól.

A közgyűlésen az egyetemi sportért végzett kiemelkedő munka elismeréseként többen is díjat vehettek át.

Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportért Életműdíjat kapott Jávor András, a Debreceni Egyetem professor emeritusa, rektori főtanácsadó, a DEAC elnöke. Fenyves Veronikát, a DE Gazdaságtudományi Kar dékánját pedig a MEFS Csik Ferenc Ezüstplakettje az Egyetemi-Főiskolai Sportért díjjal ismerték el. 

A DE Sporttudományi Koordinációs Intézet munkatársai közül Gáthy Éva és Mikhárdi Sándor a Gedényi Mihály Elnöki Elismerő Oklevelet kapta meg az egyetemi sport szervezéséért, valamint Magyar Egyetemi-Főiskolai Halassy Olivér Hallgatói Díjban részesült Bács Zalán Mihály és Sánta János – írja az unideb.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában