Megtalálhatták a számításaikat

2022.03.03. 10:46

Állásbörzére várták az érdeklődőket a megye második legnagyobb városában

Újabb lehetőség nyílt arra, hogy a munkavállalók és a munkáltatók találkozzanak, ezúttal Hajdúböszörményben.

Forrás: Kiss Annamarie

A Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit kft. (HBMFÜ) harmadik állásbörzéjén 37 kiállító várta az érdeklődőket a Silley Gábor Művelődési központban csütörtökön. A nagyvállalatok mellett ismét találkozgattunk helyi cégekkel. A Kőröstej Kft. böszörményi üzemében sajtot gyártanak, tejipari betanított munkásoktól kezdve a szakképzett gépkezelőkön át egyéb szakmákban is munkatársak jelentkezését várják.

 

– Folyamatosan bővülünk, egyre nagyobb mennyiségben termelünk, ennek következtében erősítenünk kell a csapatot is – mondta Vas Erika, a cég HR-vezetője. Az Északi Agrárszakképzési Centrum hajdúböszörményi Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiuma is megjelent az állásbörzén. – Most a felnőttképzésre koncentráltunk az állásbörzéhez igazodva, mind a 13 olyan szakmánkat elhoztuk, amelyek két év alatt megszerezhetők az élelmiszeriparban és a mezőgazdaságban – tudatta Darócziné Szanics Mónika pályaválasztási felelős.

Tiba István országgyűlési képviselő
Forrás: Kiss Annamarie

A megnyitón Tiba István érdekes és hasznos kiállításnak titulálta a rendezvényt. Az országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, hogy lehetőségek vannak, munkavállalók viszont sokkal kevesebben, mint mondta, a vállalkozások ezzel a problémával küzdenek. – Bízom abban, hogy a következő időszakban a kormány kedvező intézkedései segítik azt, hogy minél többen vissza tudjanak térni az elsődleges munkaerőpiacra – hangsúlyozta.

Sőrés István alpolgármester
Forrás: Kiss Annamarie

Sőrés István alpolgármester szerint a börze a munkavállalók és a munkáltatók közötti kapcsolattartás leggyorsabb, leghatékonyabb és legolcsóbb módja. Rámutatott, Hajdúböszörmény a megye második legnagyobb, míg a régió negyedik legnagyobb, illetve közigazgatásilag az ország negyedik legnagyobb területű városa, úgy véli, érdemes ide jönni. – Közel 20 ezer aktív munkavállaló van a településen. A munkavállalóink igen magas munkakultúrával rendelkeznek – méltatta a helyieket. 

Az alpolgármester arra is kitért, nagy hangsúlyt fektetnek a képzésre, s igyekeznek megteremteni a lehetőséget arra, hogy a lakosok helyben találjanak munkát. A legutóbbi fejlesztésükben egy 8 és fél hektáros ipari parkot alakítottak ki, ahol már minden területet értékesítettek. Arra is emlékeztetett, nemrégiben adtak át egy 90 férőhelyes munkásszállót.

Pajna Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke
Forrás: Kiss Annamarie

Pajna Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke kiemelte, hogy fontos a települések, az oktatási intézmények, szervezetek közötti együttműködés, hiszen mindenkinek az a célja, hogy lehetőséget biztosítsanak a munkavállalóknak. A 2016-ban indított foglalkoztatást elősegítő projektjüket ez év márciusában zárják. Reményeik szerint már ebben a hónapban megkapják a támogatási szerződést, a tudják folytatni a 2021-27-es uniós forrásokra vonatkozó elképzeléseiket. A megyei elnök elmondta, jelenleg Hajdú-Bihar megyében 14 ezer regisztrált álláskereső van, de sokan inaktívak, nincsenek benne a rendszerben, ezért a következő időszakban az a feladatuk, hogy ezeket az embereket bevonják a foglalkoztatásba.

Korbeák György, a HBMFÜ ügyvezetője
Forrás: Kiss Annamarie


Korbeák György, a HBMFÜ ügyvezetője elmondta, az előző két állásbörzén – a középiskolásokat nem számolva – mintegy négyszázan vettek részt. Rámutatott, a kezdetektől fogva az volt a céljuk, hogy minél több megyei cég, vállalat és egyéb szervezetek révén bemutassák az álláskeresőknek, milyen lehetőségeik vannak Hajdú-Bihar megyében. Hangsúlyozta, a megyei önkormányzat és az ügynökség kiállítóként a résztvevőknek hasznos pályázati lehetőségekről és állami támogatásokról nyújt információkat. Az állásbörze-sorozat utolsó állomása jövő hét hétfőn Püspökladány lesz.

 

KD 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában