Tündérszépek 2024

2024.03.17. 18:30

Tiszta neszesszer, rendes lány

A mondás úgy tartja, hogy tisztaság fél egészség. De vajon mi a helyzet a szépséggel? Milyen gyakran mossunk arcot, mire figyeljünk a neszesszerünkkel és annak tartalmával kapcsolatban? Az idei Tündérszépek indulóit sminkelő szakembert kérdeztük a helyes eljárásokról.

Kosztin Éva

Józsáné Vári Eleonóra egy Tündérszépe indulót sminkel

Forrás: Kiss Annamarie

Józsáné Vári Eleonóra szépségterapeuta rendszeresen tart sminkoktatásokat, ahol mindig átnézik a résztvevők neszesszerét és mint elmondta, találkozott már meglehetősen szennyezett darabokkal. –Van, aki kocsiban sminkel a piros lámpánál. Aki ilyenkor alapozót is használ, általában kézzel viszi fel, de előtte és utána is nyúl a műszerfalhoz, sebváltóhoz, vizes palackhoz, így ami a kocsiban lévő tárgyak felületén található, azt felviszi az arcára, és kotorászás közben rákerül a neszesszerre is. 

Ezért is fontos, hogy az életritmusunkkal összeegyeztethető sminket válasszunk, amit megfelelő körülmények között tudunk feltenni 

– hangsúlyozta a szakember, aki arra is kitért, hogy milyen eszközöket érdemes választani. 

– Nagyon divatosak a szivacsok, rengeteg színben és méretben kaphatóak, de a használatukat nem javasolom, mert igazi bacigyűjtők. Ha nem tisztítjuk ki őket azonnal, akkor egyetlen meglévő pattanás esetén is gondot okozhatnak. Benne maradnak a szivacsban a baktériumok, amik tovább szaporodnak, nem szerencsés vele ezután dolgozni. Arról nem is beszélve, hogy a használatuk nem gazdaságos, rengeteg anyagot szívnak fel feleslegesen – mutatott rá a szépítész.

Az ecsetekről azt mondta, hogy a jó minőségűek szálaiba antibakteriális anyagot dolgoznak be, ezért ha csak a sajátunkat használjuk, akkor elég pár naponta tisztítani, bár még így is érdemes minden alkalommal áttörölni egy kozmetikai kendővel. – Az ecseteket hetente legalább egyszer tisztítsuk ki folyékony, habzó sminklemosóval. A neszesszereket esetében anyagfüggő, milyen gyakran érdemes kimosni őket, de aki az autóban is gyakran előveszi, annak tanácsos havonta legalább egyszer.

A szakembertől azt is megkérdeztük, mik az arc tisztán tartásának a lépései. 

– A kosz nem válogat, mindenki arcán ott van, ezért reggel és este is meg kell mosni, a legjobb langyos vízzel. Aki sminkel, annak először a sminket kell eltávolítani lemosóval vagy micellás vízzel. Ezután jöhet az arcmosás habzó arctisztítóval, a bőrtípusunknak megfelelően meg kell találni a legjobbat. Utána használjunk tonikot, aminek az a feladata, hogy a bőr ph értékét rendben tartsák, majd jöhetnek a különböző szérumok, szemkörnyékápolók, és végül a bőrápoló hidratáló – ismertette a Józsáné Vári Eleonóra.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában