Tündérszépek 2024

2024.02.29. 16:49

Így nézhet ki jól a fényképeken – a fotós tippjei nem csak szépségkirálynőknek

Kosztin Éva

Kiss Annamarie profi fotós osztotta meg tippjeit

Forrás: Kiss Annamarie-archív

A Tündérszépek 2024 szépségversenyen fényképek alapján döntenek majd az olvasók arról, kinek a fejére kerüljön a legszebbet illető korona. Megkértük tehát fotós kollégánkat, adjon néhány tippet, ha szeretnénk a felvételeken a legszebb arcunkat mutatni. Hasznos tanácsaink következnek minden alkalomra, nem csak szépségkirálynők számára.

Mivel szinte mindenki szokott nyaralós, bulizós és celebekkel szelfizős képeket készíteni, többek között ezekről kérdeztük Kiss Annamarie díjnyertes munkatársunkat, aki a Tündérszépek jelöltjeit is fogja fotózni.

Az alapszabályok

– Az erősebb smink szinte mindig jól mutat a képeken, de aki nem szereti, csak ezért ne erőltesse magára. Nagyon sokat dob a megjelenésünkön, ha olyan ruhát viselünk, amiben magabiztosnak érezzük magunkat. Ne a divat és a társadalom elvárásait vegyük figyelembe, hanem azt, hogy miben lehetünk igazán önmagunk. A hajunk lehetőleg ne lógjon az arcunkba, és az sem előnyös, ha alulról fotóznak minket, mert optikailag nagyít, tokásít. Alapvetően figyeljünk rá, hogy a fény ne lentről érkezzen, előnytelenül veti az árnyékot. A nagy látószöggel készült telefonos fényképek indokolatlanul megnyújtják a testet, aránytalanul hosszú fejet és végtagokat eredményezhet. Ha másokkal vagyunk a képen, arra figyeljünk, hogy az előnyösebb profilunkat mutassuk a kamerának – sorolta Kiss Annamarie.

Minden helyzetben

– Loki-meccsen legyen mögöttünk a pálya, kezünkben magasra tartott Loki-sál. Elegáns és igényes étteremben pózoljunk egy pohár itallal, a frissen kihozott étellel, kávézóban a csészét tartsuk közel az arcunkhoz. Vízparton álljunk a tóba, tengerbe. A naplementének háttal szépen lehet sziluettet fotózni, de akkor a tájon lesz a hangsúly. Ha szeretnénk látszódni, akkor álljunk a naplementével szemben, hogy a fénye megvilágítsa az arcunkat. A Campus Fesztiválon a kezünkkel és az arcunkkal is örüljünk, mosolyogjon a szemünk. Amikor celebekkel szelfizünk, lehetőleg az csinálja a képet, aki magasabb. Ha Lukács Lacival fotózkodunk, ügyeljünk rá, hogy se az ő, se a mi hajunk ne lógjon az arcunkba – részletezte Kiss Annamarie a tudnivalókat a leggyakoribb helyzetekre felkészítve.

Akiktől tanulhatunk

- Sokat elleshetünk influenszerektől. Bódi Sylvi, Szabó Orsi és Megyeri Csilla Instagram-profiljait ajánlom azoknak, akik szeretnék követni a trendeket – javasolta a profi fotós.

Szabó Orsi egy tökéletes nyaralós fotón
Szabó Orsi egy tökéletes nyaralós fotón
Forrás: Instagram / Szabó Orsi

Nevezz még most, mielőtt betelnek a helyek

Saját portfólióval is lehet jelentkezni, de profi fotóssal el is készítjük első saját fotósorozatát annak, aki ezt kéri. Hajdú-Bihar vármegye szépségei Borsod-Abaúj-Zemplén, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg hölgyeivel versengenek majd a továbbjutásért. A regionális előválogató április 8-án indul. NEVEZZ MIELŐBB, mert a regionális fordulóba legfeljebb ötven hölgy juthat be. A zsűrizés a jelentkezéssel együtt indul!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában