Helyi kultúra

2024.02.25. 10:01

A Haon fotóriportere nyerte megosztva a nemzetközi pályázat fődíját – fotókkal, videóval

Haon.hu

Kollégánk, Kiss Annamarie a díjjal

Forrás: Kiss Annamarie

A Haon munkatársa, Kiss Annamarie és a nagyváradi Camelia Bușu megosztva nyerték a Bihar–Hajdú-Bihar Eurorégió Sajtófotó pályázat fődíját; a szintén nagyváradi Szilágyi Loránd kapta a Partium Kupát. A legjobb fotókból kiállítás nyílt február 24-én Nagyváradon, ahol a díjakat is átadták. Az EFA Kiállítási Központjában lévő Matei Stegerean Galériában az ünnepség keretén belül önálló tárlat is nyílt Kiss Annamarie képeiből; a Haon, illetve a Hajdú-bihari Napló fotóriportere a Bihar–Hajdú-Bihar Eurorégió Sajtófotó pályázat többszörös díjazottja.

A nagyváradi székhelyű Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület, a debreceni Partium Házzal partnerségben, immár kilencedik alkalommal hirdette meg a „Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly” Nemzetközi Fotográfiai Fesztivál keretében a Bihar–Hajdú-Bihar Eurorégió Sajtófotó pályázatot. A két testvérmegyében 2023-ban történt eseményhez kapcsolódó sajtófotókkal pályázhattak az alkotók.

„2018 decembere óta dolgozom a Hajdú-bihari Naplónál. A fotózás eleinte csak a hobbim volt, mára a munkám, az életem és a szenvedélyem. Ennek az elmúlt öt évnek nagyon sok mindent köszönhetek: számos kihívást, tapasztalatot, élményt és barátságot. A kiállítás ezt az utat mutatja be. A Bihar-Hajdú-Bihar Eurorégió Kupája elnevezésű pályázaton először 2021-ben vettem részt, ekkor a debreceni Partium Ház Kupát nyertem el, majd a 2022-es rendezvényen a Bihari Fotóriporterek Kupájával tüntették ki a pályázatra bejutott fotóimat. 2023-ban alkotásaimat az Euro Foto Art Kupával díjazták, míg az elmúlt évi képeimet újabb Bihari Fotóriporterek Kupájával tüntették ki” – tudatta Kiss Annamarie.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában