Ünnepség

2024.04.30. 18:43

Már hétvégén megtartották a majálist Létavértesen

Turóczi Barnabás

Néptáncosok szórakoztatták a létavértesi közönséget

Forrás: Kővári Krisztián-archív

Az április 27-i hétvégi délutánon több mint ezer érdeklődő látogatott el a Kassai utca 8. szám alatti áprilisi majális rendezvényre, melyet már második alkalommal hívtak életre a településrészen élő önkéntesek: Guba Imréné, Tóthfalusiné Bubrik Beáta és Újvárosiné Slifka Mariann.

A kezdeményezést tucatnyi önkéntes segítette és támogatta. A széleskörű összefogásnak köszönhetően léptek színpadra a tehetséges mesemondó gyerekek, óvodás csoportok. Volt itt step pad, hip-hop és lovasbemutató, májusfa állító- és teasütemény sütő verseny. Határon túlról érkezett a Csokalyi Fényes néptánccsoport, és lelkesen tapsolhattak a Létavértesi Pirinkó Málinkó, az Arany Málinkó és a Saroglya néptánccsoportnak is. Szép műsorral kedveskedett közönségének az óvónők alkotta Cifra Palota bábcsoport.

Vidám összeállításoknak tapsolhatott a nagyérdemű, amit az Arany János Általános Iskola, majd az Irinyi János Általános Iskola Szülői Munkaközössége és a Létavértesi Irinyi Nyugdíjas Egyesület tagjai mutatott be.

Forrás: Kővári Krisztián-archív

A sok felajánlásnak köszönhetően volt tombolasorsolás, a Tánc Világnapjához kapcsolódva zumba-bemutató, és este látványos led-show. Egyórás zenés műsort adott a Ketten Akusztik együttes, és kifulladásig húzta a talpalávalót a szintén létavértesi fiatalok alkotta Nótafa együttes. Az Irinyi Arborétum tőszomszédságában a szép idő, a jó levegő, a helyi árusok sokszínű kínálata, az ugrálóvár, a játékok biztosították a felhőtlen szórakozást és a majális hangulatát.

A rendezvényt követően Tóthfalusiné Bubrik Beáta így fogalmazott:

– Nagyon hálásak vagyunk a majális minden percéért. Jövőre, ugyanezen a helyszínen folytatást tervezünk, együtt, közösen, összefogva.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában