Kiemelkedő teljesítmény

2024.05.21. 15:51

Miniszteri elismerést kapott a Debreceni Egyetem szakembere

A MÉK adjunktusa kiemelkedő munkájáért kapta a díját.

Haon.hu

Szanyi Szabolcs a természetvédelem területén kiemelkedő tevékenységet folytat

Forrás: unideb.hu

Kiemelkedő természetvédelmi munkájáért Pro Natura Emlékplakettet adományozott Nagy István agrárminiszter a Debreceni Egyetem MÉK Növényvédelmi Intézet adjunktusának. Szanyi Szabolcs a szakmai elismerést a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban rendezett ünnepségen vette át – olvasható az unideb.hu-n.

A Magyar Nemzeti Parkok Hete nyitórendezvényeként szervezett eseményen Rácz András természetvédelemért felelős államtitkár köszöntőbeszédében arról beszélt, hogy a díjátadó nem csak a Pro Natura díjasok, de az elismerés ünnepe is: ötven évvel ezelőtt, 1974-ben alapították ugyanis a díjat.

Rácz András természetvédelemért felelős államtitkár köszöntője
Rácz András természetvédelemért felelős államtitkár köszöntője
Forrás: unideb.hu

Az emlékplakett egyik oldalán, Tildy Katalin tervező elképzelése nyomán az egykor a kipusztulás szélén állt nagy kócsag szerepel, mely madárfaj – csodálatos fennmaradásának köszönhetően – azóta is a természetvédelem egyik szimbóluma. A közös ügyet szolgálók összetartozás-tudatának az ébren tartója

 – mondta köszöntőjében Rácz András.

A Pro Natura szakmai elismerést az Agrárminisztérium azon személyeknek, illetve szervezeteknek adományozza, akik a természetvédelem területén különösen kiemelkedő tevékenységet folytatnak.

Mint írják, Szanyi Szabolcs, a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Növényvédelmi Intézetének adjunktusa a Kárpátalja veszélyeztetett biológiai sokféleségének feltárásában, a természeti értékek megőrzését elősegítő környezetkímélő növényvédelmi módszerek kidolgozásában és alkalmazásában elért eredményeiért részesült az elismerésben.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában