Elismerés

2024.05.10. 14:41

Családbarátságáért kapott díjat a Debreceni Egyetem Klinikai Központja

Az elismerést a Magyar Kórházszövetség kongresszusán adták át.

Haon.hu

Az intézmény, következetes munkájának köszönheti a megtisztelő kinevezést

Forrás: unideb.hu

A gyógyítás mellett a dolgozók testi-lelki egészségének megőrzésében és a kommunikációban is kiemelkedő a Debreceni Egyetem Klinikai Központ tevékenysége. Az intézményben végzett magas színvonalú munkát Családbarát Kórház kitüntető címmel ismerték el. A díjat a Magyar Kórházszövetség kongresszusán, a Klinikai Központ vezetőségének képviseletében Balatoni Ildikó koordinációs alelnök vette át – olvasható az unideb.hu-n.

Az idei pályázatoknál kiemelt fókuszt kapott a kommunikáció területe, amely meghatározó szerepet játszik a kórház és a helyi társadalom egymáshoz való viszonyában. Emellett a pályázati kiírások annak fontosságát is hangsúlyozták, hogy az egészségügyben dolgozók testi-lelki egészsége érdekében őket támogató közösségekben dolgozhassanak, ahol gyógyító munkájuk mellett a családi örömöket is harmonikusan megélhetik.

A Debreceni Egyetem Klinikai Központja azért részesülhetett a Családbarát Kórház díj megtisztelő elismerésben, mivel évek óta strukturáltan előkészített és következetesen végrehajtott vezetői stratégiával rendelkezik, van esélyegyenlőségi terve, él az egyetemmel való szoros kapcsolat adta lehetőségekkel.

Az intézményben betegklubok működnek és tolmácsok segítik a betegekkel történő kommunikációt. A Debreceni Egyetemen kifejlesztették az UDMediversity ingyenes telefonos alkalmazást, amely segíti az egyes klinikai campusokon való eligazodást, tartalmaz térképet, vérnyomásnaplót, fontos elérhetőségeket, ügyeleti rendet, valamint rendelkezik orvos- és szakdolgozó keresővel, illetve szakrendelés keresővel, továbbá elkíséri a beteget a keresett szakrendelő ajtajáig. 

Az átadóünnepségen több klinikai részleg is díjazásban részesült. Családbarát Kórházi Osztály kitüntető címet vehetett át a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika két részlege, a Neonatalis Intenzív Centrum, valamint a Gyermekhematológiai-onkológiai Osztály. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában