Családi nap

2024.05.20. 12:09

Családi napon szórakoztak kicsik és nagyok a Libakertben – fotókkal

Pünkösdhétfőt sokan a családjuk, barátaik társaságában töltötték Debrecenben. Családi napon szórakozhattak a kicsik és nagyok hétfőn délelőtt a Libakertben, az Arany János téren, a Mozdulj Libakert Egyesület szervezésében.

Nagy Emese

Családi napot tartottak a Libakertben

Forrás: Kiss Annamarie

Immáron tizenötödik alkalommal tartottak családi napot pünkösdhétfőn a Libakertben, a debreceni Arany János téren. Már kora délelőtt egyre többen érkeztek a térre, hogy a hosszú hétvége utolsó napját még pihenéssel és kikapcsolódással töltsék. Az utóbbi időszakban számos városrészi családi és gyereknapot szerveztek Debrecenben, ami szó szerint mágnesként vonzotta a helyieket. Panaszra nem lehet okuk a libakertieknek sem, ugyanis olyan családi napon vehettek részt, ahol minden rendelkezésre állt ahhoz, hogy felejthetetlen időt töltsenek el közösen a környéken élők.

Családi napot tartottak a Libakertben, ahol Papp László köszöntötte az érdeklődőket, majd Papp Csaba szólt a gyerekekhez és a szülőkhöz, nagyszülőkhöz
Családi napot tartottak a Libakertben, ahol Papp László köszöntötte az érdeklődőket, majd Papp Csaba szólt a gyerekekhez és a szülőkhöz, nagyszülőkhöz
Forrás:  Kiss Annamarie

A családi napon rengeteg program várta az érdeklődőket

Az Arany János téri óvoda zenemanó műsorára tapsolhattak először a kíváncsiskodók, amit a Városi Szociális Szolgálat előadása követett, később pedig a Debreceni Mazsorett Együttes mutathatta meg, hogyan tudja forgatni a botot. Természetesen több kísérő program szórakoztatta a látogatókat, az ugrálóvár, ahogyan az lenni szokott, most is nagyon népszerű volt a legkisebbek körében, de ugyanígy az interaktív játékokat is kipróbálták a gyerekek. Azok sem unatkoztak, akik a mozgás helyett inkább kicsit nyugisabban szerették volna tölteni az idejüket, ők beültek egy-egy kézműves foglalkozásra, vagy kipróbálhatták magukon az arcfestést. 

A lufibohóc előtt sorban álltak a gyerekek, de amikor megérkezett a terápiás kutya, Pajti, elcsalta őket egy kis időre. Mentő-, rendőr- és tűzoltóautó is volt a helyszínen, kísérőik a példakép program keretein belül bemutatták szakmájukat a gyerekeknek, akik megtekinthették és kipróbálhatták a szolgálati autókat. Egészségi szűréseket (vércukor, koleszterin, vérnyomás) folytattak szakemberek, illetve Gyurkó Zsuzsanna és Szabó Patrícia dietetikusok készségesen álltak a jelenlévők rendelkezésére.

Papp László polgármester köszöntőjében kiemelte, örül, hogy meghívást kapott a családi napra. – Ez egy különleges városrészi nap, mégpedig azért, mert jelen van a Mozdulj, Debrecen! csapata, ami már önmagában garantálja a jókedvet és a mozgást. Nemcsak jól tudjuk magunkat érezni a városrészi rendezvényen, hanem még az egészség megőrzésre is tud figyelni, akinek erre szüksége van – hangsúlyozta.

Az egészség témakör állt a középpontban

Papp Csaba önkormányzati képviselő a Haon érdeklődésére elmondta, tizenötödjére szerveznek családi rendezvényt a Libakertben, és ez a szám már önmagában sokatmondó. 

Már hagyománnyá vált, hogy minden évben megrendezünk egy hasonló eseményt, és minden egyes alkalommal igyekszünk egy kis újdonsággal készülni. A mostani program szervezője és szponzora a Mozdulj Libakert Egyesület, így az egészséges életmódra, táplálkozásra fektetjük a hangsúlyt. Minden programunk az egészség köré épül, legyen az tánc, valamiféle sport, vagy az egészség-sarok, ahol finom és tápláló finomságok várják a résztvevőket

 – mondta.

Az általunk megkérdezett édesanyák egyöntetűen kijelentették, ha tehetik, mindig részt vesznek a városrészi családi napon, a Libakert egyébként is gyerekzsivajtól „hangos”, mert sok gyerkőc él a környéken, így jó ötletnek tartják, hogy évente mindig szervezzenek hasonló eseményt. A gyerekek már a napokban izgatottak voltak, tudták, hamarosan eljön a nagy esemény, amikor órákon át futkározhatnak, és addig használhatják az ugrálóvárakat, amíg csak kedvük tartja. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában