Zamat Fesztivál

2023.09.16. 20:15

Kiváló ételek, jó italok és sztárséfek a Zamat szombati napján– fotókkal

Az idei Zamat Fesztiválon nem lehet panasz a hangulatra, és még egy nem akármilyen rekord is született szombaton.

Nagy Emese

Krausz Gábor rizottót készített Debrecenben

Forrás: Molnár Péter

Óriási érdeklődés övezte az idei Zamat Fesztivált, szombaton kora délután már kígyózó sorok álltak a standok előtt. Igazi különlegességek várták az ízek szerelmeseit, nem volt olyan kilátogató, akinek a kedvére ne lett volna ízletes fogás. Természetesen az ételkínálat között ott volt debreceni páros is, de emellett számos finomságból csemegézhettek az érdeklődők: kovászolt töltött káposzta, mangalicatarja, bajor csülök, grillezett harcsakolbász, haltepertő csuszával, rántott hortobágyi húsos palacsinta liba zúzával és még sorolhatnánk az ételfelhozatalt, ám a meghívott séfek sem akármivel készültek.

Sztárséfek a Zamat Fesztiválon

Szombaton Rácz Jenő és Krausz Gábor sztárséfek mutathatták meg a színpadon, hogy valóban lehet csaknem egy óra alatt ízletes, szemet gyönyörködtető ételt készíteni. Míg Rácz Jenő – aki megosztotta, először jár Debrecenben – orosz hússalátát készített, addig Krausz Gábor rizottóval lepte meg rajongóit.

debrecen, zamat fesztivál
Rácz Jenő a színpadon
Forrás: Molnár Péter

A pálinkák, sörök és borok között is nyugodtan szét nézhettek azok is, akik nemcsak a mámor és öröm, de ízek miatt kóstoltak alkoholos italt. Hosszú lenne a lista, ha felsorolnánk, milyen pálinkákat öntögettek a fesztiválon, de a szakértők miatt néhányat megosztunk a Haon olvasóival: volt birs, szilva, alma, körte, szőlő, cseresznye pálinka is. De a sörimádók sem maradtak szomjasak, csapoltak nekik világosat, barnát, meggyeset és kézműveset, a kíváncsiaknak volt lehetőségük 3 decit kérni, de azok, akik tudták, nem fognak csalódni, 5 decit rendeltek a pultosról. Borból akadt édes, félédes, félszáraz és száraz, azonban nedű nélkül nem maradt senki. 

Az elmúlt években is kilátogattunk a fesztiválra, szeretjük az itteni hangulatot. Ételekből igazán bőséges a kínálat, nincs olyan ember, aki ne tudna választani az ételkínálatból 

– mondta Varga Krisztina, aki éppen gíroszt falatozott a gyermekeivel, míg az asztal másik oldalán Oláh Gábor a konfitált sertéstarjáját vágta ketté, miközben azt javasolta, ha lesz időnk, kóstoljuk meg a borjúlábat, ugyanis ínycsiklandozó.

Somlói és aranygaluska

Az édesszájúak sem maradtak finomságok nélkül, minden standnál gondoltak rájuk. Somlói galuska habosan, oreós csésze, téli fagyi egy kis konyak meggyel megbolondítva, aranygaluska vanília habbal is volt a repertoárban.

Imádom a somlóit, a kedvenc ételem, anya készíti a legfinomabban, de azért ez sem rossz

– osztotta meg velünk kacagva egy böszörményi kislány.

S mint arról korábban beszámoltunk, a délután folyamán a Zamaton elkészítették Magyarország legnagyobb rántott húsát az eseményen, amit csaknem 250 látogató fogyaszthatott el a helyszínen.

Persze nincs rendezvény árusítók nélkül, minden megtalálható volt, ami egy nagyvásáron: kalács, méz, édességek, kézműves termékek és persze a chili, ami sehonnan nem hiányozhat.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában