Zamat

2023.09.16. 16:17

Rekord! Magyarország giga rántott húsát készítették el Debrecenben – fotókkal, videóval

A Zamat fesztiválon sült az ország legnagyobb rántott húsa.

Nagy Emese

2,3 négyzetméteres rántott húst sütöttek meg a Zamaton

Forrás: Molnár Péter

Magyarország legnagyobb rántott húsát készítette el a Marnevall Zrt. szeptember 16-án, szombaton délután a debreceni Zamat fesztiválon. A rekordkísérletet a Magyar Rekordok Szövetsége is felügyelte, így a helyszínen a rekord hitelességét is megállapították.

2,3 négyzetméteres rántott hús

Mintegy 2,3 négyzetméteres rántott hús készült el, ami körülbelül 130-szor nagyobb, mint egy normál méretű rántott hús. Ehhez közel 30 kilogramm sertéskarajra, 210 darab tojásra, 20 kilogramm lisztre, 25 kilogramm zsemlemorzsára és 300 liter olajra volt szükség.

Debrecen, Zamat fesztivál, rekord, rántotthús
30 kilogramm sertéskarajt használtak fel
Forrás: Molnár Péter

Pataki Zsolt és Makszim Tamás, a Marnevall Zrt. tanácsadó séfjei a Haon érdeklődésére elmondták, ekkora rántott húst még sohasem készítettek el, szóval számukra is hatalmas feladat volt, de összejött. Mint elmondták, 

a buktatója az, hogy nagyon nehéz, több száz kilogramm húst kellett megemelniük, forgatniuk úgy, hogy az ne szakadjon el.

Készítettek már gigantikus húst céges rendezvényre, de ekkorát még soha. Nagyon boldogok, hogy összejött, és örülnek annak, hogy a debreceni fesztivál résztvevőinek is ízlett a közkedvelt hazai étel.

250 résztvevő falatozhatott a húsból

A helyszínen az érdeklődők láthatták, a klopfolás után speciális sütőrácsra helyezték a húst, sóval és borssal ízesítették, majd hagyományosan, először lisztben megforgatták, tojással meglocsolták, panírban forgatták és olajban kisütötték. A helyszínen csaknem 250 ember falatozhatott az ízletes rántott húsból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában