Zamat Fesztivál

2023.09.15. 17:00

Sztárséfek főznek hétvégén a debrecenieknek, a családokat is várják a Nagyerdőre

Gasztrocsodákkal, ingyenes koncertekkel és termelői piaccal is készülnek a Zamat Fesztivál vendégeinek.

Haon.hu

Forrás: Napló-archív

Immár tizenkettedik alkalommal rendezik meg hétvégén a Debreczeni Zamat Fesztivált a debreceni Nagyerdőn. A péntektől vasárnap estig tartó rendezvényre napközben ingyenes családi programokkal és hazánk legismertebb gasztronómiai szereplőivel, esténként pedig népszerű hazai előadók koncertjeivel várják a közönséget, olvasható az eseményt beharangozó sajtóközleményben.

A fesztiválnak egy 4000 nm-es zárt rendezvénysátor ad otthont a Nagyerdei Stadion mellett, ahol az előző évekhez hasonlóan számos gyerekjátékkal és a támogatók által hozott bemutató játékokkal várják a családokat.

Idén tíz étterem és hét pálinkaház ajánlatából választhatnak a vendégek. Nem maradhat el a debreceni páros kolbász, ami valamennyi kitelepült étterem választékában megtalálható lesz, a  legzamatosabb debreczeniről idén is dönt majd a szakmai zsűri és a közönség.

Egy csomó ingyenes program

Szombaton többek között az ingyenes BDS Családi Napnak ad otthont a rendezvény, melynek esti programjára – az érdeklődők nagy száma és a helyszín befogadóképessége miatt – előzetesen regisztrálni kellett, erre az időszakra a szervezők már telt házat hirdettek. A fesztivál szombaton 17.30-ig látogatható ingyenesen, utána csak a bérletesek és az az előzetesen regisztráltak léphetnek majd be a Lóci játszik és a Halott Pénz koncertjére, de 23 órától a távozók arányában megnyitják a kapukat, így az esti bulira is lehetőség lesz még ingyenesen bejutni.

Szombaton lesz még többek között pároskolbász-töltő verseny, 13.30-tól pedig Magyarország legnagyobb rántott húsát fogják elkészíteni.

Vasárnap a rendezvény minden programja ingyenesen látogatható, így a 10.30-kor kezdődő Tompeti és barátai koncert, valamint a gasztroprogramok is.

A szombat-vasárnap ingyenesen használható gyermekjátékok között ugrálóvár, óriás csúszda, népi játékok, arcfestés, henna- és csillámtetoválás, kézműves gyermekfoglalkozások és óriás társasjáték is szerepel.

A hétvégén Debrecenbe érkezik és gasztroshow-t ad Krausz Gábor, Rácz Jenő, Wossala Rozina, Sárközi Ákos, Steiner Kristóf és Nimrod Dragan. A Zamat Fesztivál színes programkínálatában jazzkoncert, nóta- és dalest, valamint bárzongorista egyaránt helyet kapott.

A rendezvény bejárata előtt kézműves termelői piac is várja az érdeklődőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában