Tánc

2024.05.01. 11:47

Közel hatszáz fős táncseregszemle zajlott Nádudvaron

A IX. „Rubin cipők" Mozgásművészeti Tehetségkutató és Minősítő Versenyt rendezték meg az Ady Endre Művelődési Központ és Városi Könyvtár színháztermében április 25-én, csütörtökön.

Marján László

A nádudvari Holdsugár mazsorett-csoport Rubin minősítést kapott

Forrás: Marján László

A megmérettetést megálmodó Nívó-díjas táncpedagógus, Gyöngyösi Sándor által vezetett zsűri idén 93 produkcióról mondott véleményt, s adott fényesebbnél-fényesebb minősítéseket. Tavaly 61 műsorszám került színpadra, tehát több mint másfélszeresére duzzadt a mezőny, amely ennek és különféle szakági megosztásoknak köszönhetően két turnusba mutatta meg tudása legjavát.

Délelőtt magyar néptánc és mazsorett produkciók, délután modern, kortárs, utcai, show táncok, fitness performanszok voltak porondon.

A verseny magas színvonalát és a szakértő zsűri biztató szándékát jelzi, hogy bronz fokozatot nem osztottak ki a 93 produkciót látva. Ezüst minősítést négy, Arany elismerést 36, míg a legmagasabb Rubin minősítést 53 előadás érdemelt ki ezen a napon.

A Kövy Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében zajló tánc-seregszemlére számos településről érkeztek a fellépők Nádudvar mellet többek között jöttek Debrecenből, Hajdúszoboszlóról, Püspökladányból és Derecskéről is.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában