Jégkorong

2024.03.02. 19:08

Hengerelt a DEAC Dunaújvárosban

A DEAC komolyan vette az alapszakasz utolsó meccsét is és hét góllal nyert idegenben.

Haon.hu

Hengerelt a DEAC

Forrás: DEAC

A két együttes péntek esti, cívisvárosi ütközete után – amelyet 6–1-re nyertek meg a házigazdák – ismét a DAB gárdájával csapott össze a DEAC a jégkorong Erste Ligában. A felek alapszakaszbeli utolsó meccsén a dunántúliak a szép búcsúban reménykedtek, hiszen már nem juthattak be a playoffba, a fekete-fehérek pedig felkészülésnek is felfoghatták a hatvan percet a Fradi elleni rájátszást megelőzően.

Egy kipattanó után Somogyi ütött majdnem gólt a debrecenieknek, ezt védte Gönczi Lajos, majd szinte a következő támadásból Bucskin megszerezte a vezetést a DEAC-nak, alig telt el két perc a meccsből!

Határozottan és lendületesen játszott az egyetemi csapat, Bucskin duplázott.

Jeliszejenko emberelőnyből verte be a harmadikat. Simának tűnt a mérkőzés, a házigazdák nem nagyon tudtak mit hozzátenni a találkozóhoz. Bő három perccel a vége előtt Vasziljev vitte jégre ellenfelét, és Usnyev is kiült, kettős hátrányban játszottak a cívisvárosiak. Ez sem fogott ki az egyetemistákon, maradt a magabiztos vezetés.

Két látványos Kovács-védés vezette fel a második játékrészt, majd Zorin hagyott ki egy helyzetet. Mihalik volt kint a büntetőpadon, és ahogyan visszatért, Gergő szinte rögtön beütötte a negyedik gólt is! A találat után Szalma kapott két percet, előnyben hokizhatott a DEAC. Ezt a fórt nem sikerült góllal büntetni, de természetesen nem forgott veszélyben a magabiztos hajdúsági vezetés.

Remekül működött a debreceni henger, Bucskin ismét betalált, ezzel mesterhármast ért el, majd Jeliszejenko már a hatodik debreceni találattal avatta fel Kovács kapust.

A meccs felénél kapuvédőt cserélt a DAB, Michael Valenta váltotta kollégáját. Látványosan kijött a tudásbeli különbség a folytatásban is, valójában csak a vendégeken múlt, hány gólt ütnek. Jakabfy Sámuel tisztázott kilépő ellenfele elől szabálytalanul, neki is kijárt a kettő perc. 2:29-cel a vége előtt Rétfalvi Kristóf megszerezte a hetedik gólt. A játékrész utolsó minutumában Koblar hozta kihagyhatatlan helyzetbe Szmirnovot, bent volt a nyolcadik!

Meglett a becsületgól

Nem meglepő, hogy az utolsó húsz perc is ott folytatódott, ahol az előző abbamaradt, fölényben játszott a Debrecen, és sokszor került oda a dunaújvárosi kapu elé. Molnár bombázott kapura, azonban Valenta megóvta a hazai hálót attól, hogy kilencedjére is megzörrenjen, a házigazdák pedig hajtottak a becsületgóljukért. Mindezt a hatodik percben sikerrel tették, Atamancsuk mattolta Gönczi Lajost.

Próbálkozott az újvárosi legénység, hogy valamit kozmetikázzon az eredményen, ha már a pontszerzés esélye rég elúszott.

Valójában edzőmeccs jellege volt a találkozónak. Lassan csorogtak a másodpercek, csak a végeredmény kérdése maradt nyitott. Még több mint hét percet kellett várni a dudaszóra, amikor Vasziljev bombáját hatástalanította a DAB cerberusa. A végén Koblar és Jeliszejenko is gólt szerezhetett volna, ám megúszta az Újváros, maradt az 1–8, tudósított a DEAC honlapja.

Erste Liga
Dunaújvárosi Acélbikák–DEAC 1–8 (0–3, 0–5, 1–0)
Gól: Atamancsuk, illetve Bucskin 3, Jeliszejenko 2, Mihalik G., Rétfalvi, Szmirnov

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában