haon.hu PODCAST

2023.12.27. 20:09

Tényleg bombaigazolás a Loki számára Szuhodovszki Soma?

A szakmai stáb lehetőségei bővültek a középpályás érkezésével, de ez azt is jelenti, hogy valaki vélhetően kiszorul majd az eddigi alapcsapatból.

Haon.hu

Szuhodovszki Soma a Loki nagy téli dobása

Forrás: dvsc.hu

A DVSC-drukkerek számára hamarabb jött el a karácsony idén, hiszen december 22-én robbant az átigazolási bomba: Szuhodovszki Soma a Kecskemétből a piros-fehérekhez szerződött

A H szektor legújabb, két ünnep közötti részében is ez a hír szolgáltatta a fő témát. Tóth Huba és Molnár Szilárd újságírók többek között arról is beszélgettek, hogy a középpályás a pálya mely részén válhat a csapat erősségére, és érkezésével változhat-e a játék képe. Szóba került még, hogy Marko Milosevics a tél folyamán elhagyhatja a Lokit, milyen átalakulás várható még a keretben, és milyen együttesek ellen készülhetnek a futballisták a törökországi edzőtáborban.

– Már a nyáron is szó esett róla, hogy esetleg itt folytathatja – elevenítette fel Tóth Huba. – Aztán ezek a pletykák idővel elcsendesedtek, ám az ősszel a háttérben felgyorsulhattak az események, ennek eredményeként megérkezett Soma, aki szerintem komoly erősítés lehet a Lokinak.

Nagy munkabírású, szorgalmas játékos, akire Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya is felfigyelt, és novemberben a Montenegró ellen 3–1 arányban megnyert Eb-selejtezőn csereként pályára is küldte

– hangsúlyozta a H szektor stábjának legújabb tagja.

Hűen kifejezi az összeg a szándékot

A legtöbb debreceni szurkoló örömmel fogadta az átigazolásról szóló hírt, mivel egy olyan fiatal, komoly potenciállal bíró labdarúgó érkezett a piros-fehérekhez aki passzol a klub filozófiájába.

– Megkockáztatom, hogy mielőtt egyáltalán hivatalosan megkezdődött volna, a DVSC ezzel a bejelentéssel máris megnyerte a téli átigazolási időszakot az NB I.-ben – jelentette ki Molnár Szilárd. – A játékos menedzsere, Eszterházy Mátyás, aki többek között Szoboszlai Dominik és Kalmár Zsolt, valamint jó pár másik magyar válogatott labdarúgó ügyeit intézi úgy nyilatkozott, az összeg hűen kifejezi, a Vasutas milyen komolyan számít Szuhodovszkira. Ne feledjük, debreceni és kecskeméti klubrekordot jelentő összeg cserélt gazdát az átigazolás alkalmával, ráadásul, mivel viszonylag fiatal labdarúgóról van szó, ha töretlen marad fejlődése, akár komoly haszonnal lehet majd tovább értékesíteni a játékjogát – hívta fel a figyelmet.

Több játékos helye is meginoghat

Már az átigazolás hivatalossá válása után megindult a találgatás a hajdúsági drukkerek között, hogy vajon a december 30-án 24. életévét betöltő játékos hol követelhet helyet magának a csapatban? A többség úgy véli, az érkezésével bővültek Szrdjan Blagojevics vezetőedző lehetőségei. – Az eddig látottak alapján Szuhodovszki tud a pálya közepén és a szélen is játszani.

Én úgy gondolom, nagy valószínűséggel vagy 10-es, vagy 8-as, esetleg 6-os pozícióban számít majd rá a szakmai stáb

– vélekedett Molnár Szilárd, aki biztos benne, már csak az érte kifizetett összeg miatt is megkapja majd az elejétől a lehetőséget a bizonyításra a ballábas labdarúgó.

Tóth Huba úgy látja, a csapatkapitány Dzsudzsák Balázs és Szuhodovszki jól kiegészítheti egymást majd a pályán.
– Azt érzem, ha két ilyen erős játékos van a pályán, ez még nagyobb összhangot adhat a pályán a Lokinak, amely mostantól valamivel támadóbb focit is játszhat majd. 

Ebben az idényben sokszor azt mondták, Blagojevics mesternek kiismerték a taktikáját, és már nem tud megújulni, de ez az igazolás szerintem pont azt jelenti, hogy meg fog újulni a DVSC, és olyan váratlan dolgok is be lesznek vetve, amit eddig nem mutatott meg a csapat.

.Még azt is el tudom képzelni, hogy a csapat alaptaktikájába is belenyúlhat a mester Szuhodoszki miatt – fejtegette.

A mezőnyjátékosok közül eddig Dzsudzsák és Stefan Loncsar töltötték a legtöbb időt a pályán, így joggal merülhet fel, hogy ennek a két játékosnak helye továbbra is betonbiztos lehet majd a gárdában.

Ezt így gondolja Molnár Szilárd is aki szerint leginkább Christian Manrique és Hamzat Ojediran játékpercei zsugorodhatnak majd. – Loncsarban, már ha nem adják el a télen, láthatólag nagyon bízik a szakmai stáb, így ő ott lesz a csapatban. Manrique eredetileg balhátvédként érkezett, így elképzelhető, hogy visszakerülhet arra a posztra, ebben az esetben Ferenczi János vagy szélső középpályássá avanzsál újra, vagy pedig kispadon találja magát. Ha az előbbi következik be, akkor a szélsők kerülhetnek nehezebb helyzetbe. Én azt hiszem, nem csak új arc, hanem legalább annyi távozó is, mint érkező lesz a csapatban, hiszen van egy költségvetés, amit egyensúlyban kell tartani – hívta fel a figyelmet.

Új kapus után kell nézni?

A szerb médiában már korábban hír volt, hogy Marko Milosevics távozhat a télen, erről maga a 32 éves kapus nyilatkozott az ottani újságíróknak.

– A kapusoknál örök kérdés, hogy egyrészt mit szeretnének, meg mivel elégedettek, mert ha valaki nem kap elég játékpercet, akkor nem biztos, hoyg hajlandó kivárni a sorát, hanem továbbáll. Persze láthattunk korábban arra is példát, hogy valaki lesérült, és attól kezdve az addigi tartalékja lett az első számú kapus.

Amennyiben Milosevics valóban távozik, én látok esélyt arra, hogy a jelenleg klub nélküli Hrabina Alex visszatér a Lokiba.

Amikor itt volt, szerették a debreceni szurkolók – vetette fel Tóth Huba.

Egy biztos, napokon belül talán okosabbak leszünk, hiszen a DVSC január 8. és 26. között már törökországi edzőtáborban lesz, így január 3-án edzésbe áll az együttes. Ami jó hír, hogy Szuhodovszki Soma már a fedélzeten, persze az ideális az lenne, ha a többi téli érkező is legkésőbb a beleki edzőtáborban már csatlakozna a Lokihoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában