DVSC

2023.12.25. 12:35

„Nyár óta dolgoztunk rajta” – a Szuhodovszki-transzfer részleteiről beszélt a menedzser

Esterházy Mátyás szerint a Loki 9 hónapja kereste a lehetőséget, hogy leigazolhassák a futballistát.

Haon.hu

Szuhodovszki Soma a DVSC-ben folytatja

Forrás: dvsc.hu

Pénteken robbantotta a bombát a DVSC, miszerint leigazolták a 24 éves válogatott tehetséget, Szuhodovszki Somát a Kecskeméttől, méghozzá debreceni szempontból rekordösszegért. A labdarúgó menedzserét, Esterházy Mátyást elérte a Nemzeti Sport, a szakember nyilatkozott is a lapnak a transzfer részleteiről.

A nyár óta dolgozunk ezen az átigazoláson. Sőt a DVSC kilenc hónapja kitartóan kereste a lehetőségét, hogy megszerezze, folyamatosan érzékeltette, nagyon kell neki, számít rá. És ha a megállapodás bizonyos részletei üzleti titoknak is minősülnek, annyit elárulhatok: a vételár is kifejezi, mennyire szerették volna saját csapatukban tudni Somát.

Ehhez persze kellett a Kecskemét, ahol Szabó István a csaknem elkallódó tehetséget megtalálta, felépítette, az élvonalban lehetőséget adott neki, és ennek köszönhetően ma már válogatott játékos. Hadd tegyem hozzá, hogy a KTE vezérkara nagyszerű tárgyalópartner volt, szem előtt tartotta a labdarúgó karrierjét, fejlődését, érti a futball üzleti oldalát, és amíg a nyáron nem akarta értékesíteni játékosát, most elérkezettnek látta az időt az eladására. Eljött a megfelelő pillanat – nyilatkozta Esterházy Mátyás.

A lap megszólaltatta Szuhodovszki Somát is, a futballista elmondta, nagy lehetőséget kapott, de nehéz volt döntenie. Sokat köszönhet a Kecskemétnek, hiányozni fog neki a klub, de úgy érezte, eljött a váltás ideje.

A hétszeres bajnok Debrecen szintlépést jelent, szeretnék tovább fejlődni, tanulni, beilleszkedni az új közegbe, és persze jó teljesítményt nyújtani. Nagyon várom az első edzést a Lokinál

– mondta el a játékos.

A Nemzeti Sport egyébként úgy tudja, két NB I.-es klub között (úgy, hogy a Ferencváros és a Fehérvár FC sincs érintve), nem mozgott akkora összeg egy játékos megvásárlása miatt, mint most Szuhodovszki esetében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában