Vívás

2024.05.19. 21:48

Amerikát is felülmúlták Battai Sugárék

A DEAC sportolója remekül teljesített.

Haon.hu

A DEAC vívója ezúttal is jól szerepelt

Forrás: DEAC-archív

Az egyéni versenyek után ma csapatban folytatódtak a küzdelmek a plovdivi világkupán. A Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca összeállítású magyar kardválogatott a nyolcaddöntőben szinte átgázolt a briteken, a DEAC vívója 10 tussal járult hozzá a 45:15-ös sikerhez – írta a deac.hu. 

A negyeddöntőért folytatott spanyolok elleni ütközet már sokkal kiélezettebb csatát eredményezett, végül egyetlen tussal a hispánok bizonyultak jobbnak. A mieink az 5-8. helyért folytathatták, és itt sem várt könnyebb feladat rájuk, hiszen az olaszokkal – akik a negyeddöntőben Dél-Koreától kaptak ki 45:40-re – kellett felvenni a harcot. Szoros meccsen sajnos alulmaradtak 45:37-re a magyar lányok. Az utolsó mérkőzés a 7. helyért zajlott az Amerikai Egyesült Államok ellen. Továbbra is érződött, hogy a spanyolok elleni egytusos vereség lelkileg megviselte együttesünket, a 7. kör után még az amerikaiak vezettek 35:29-re, de ekkor sikerült átlépni a holtponton, és innentől már minden tust a magyar csapat gyűjtött be, ezzel 45:35-re megnyerte a mérkőzést. 

Az olimpia előtti világversenyek ezzel lezárultak. A DEAC vívójára Párizsig vár még egy országos bajnokság május 24-26. között, illetve egy kontinensviadal, méghozzá a június közepén Baselben rendezendő Európa-bajnokság.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában