BMX

2024.05.18. 09:33

Kempf Zozó nem jutott döntőbe

A kvalifikáció második, egyben utolsó versenyének június 20. és 23. között a budapesti Ludovika Campus ad otthont.

Haon.hu

Kempf Zoltán

Forrás: Czinege Melinda

Kempf Zoltán, a DSI Debrecen legújabb klasszisa a 21. helyen végzett a BMX freestyle park versenyszámának selejtezőjében a városi sportágak olimpiai kvalifikációjának első állomásán, Sanghajban, ezzel nem jutott tovább a döntőbe, írja az MTI.
A 24 fős mezőny négy csoportban mutatta be produkcióit, mindegyik bringás kétszer mehetett rá a pályára, egy-egy perc állt a rendelkezésükre, és a különböző trükkök, forgások, ugratások, kombinált elemek összetettsége, magassága, kivitelezése alapján kapták a pontjukat.

Kempf Zoltán - aki az elmúlt évi Európa Játékokon hatodik lett - a második csoport elsőjeként az első menetében kétszer is elesett, az első után kerékpárt is kellett cserélnie, így alacsony pontszámmal, 13,20-szal kezdett.

Az első sorozat végeztével másodjára már szinte hiba nélkül ment végig és ezt a 72,14-es pontszáma is tükrözte. Az átlaga 42,67 pont lett, ezzel nem jutott be a szombati döntőbe, amelyben a legjobb tizenkét versenyző mutathatja be újra a gyakorlatait. Ott már a legjobb produkció rangsorol majd. A döntőhöz 80 fölötti átlagpontszám kellett - a viadal eredményközlő oldala szerint.
A 2013-ban világbajnok Kempf Zoltán néhány évre felhagyott a versenyzéssel, és akkor vetette bele magát ismét az edzésekbe, amikor kiderült, hogy a park versenyszám bekerült az olimpia programjába. 
A kvalifikáció második, egyben utolsó versenyének június 20. és 23. között a budapesti Ludovika Campus ad otthont.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában