Bejelentés

2024.03.28. 16:10

Világsztárt igazolt a DSI: Kempf Zozo mostantól a debreceni BMX-csapatot erősíti – fotókkal, videóval

A Debreceni Sportiskola olyan világbajnokot igazolt, akinek a célja máris a 2024-es párizsi olimpia.

Balogh Efraim

Kempf Zoltán Debrecenbe igazolását csütörtökön jelentették be

Forrás: Czinege Melinda

A Debreceni Sportiskola (DSI) BMX-es csapatát fogja erősíteni a sportág legnagyobb hazai sztárja, Kempf Zoltán „Zozo”. A reality műsorokból is ismert világ- és országos bajnok BMX freestyle versenyzőt sajtótájékoztatóval egybekötött eseményen mutatta be a klub csütörtök délután, ezt követően pedig tudása egy szeletét is megvillantotta a Debreceni Extrémsport Parkban (DEBEX).

Széles Diána alpolgármester köszöntőjében rámutatott a létesítményfejlesztések céljára: Debrecent a sport fellegvárává tenni, valamint a városba vonzani az él- és tömegsportot.

Először juthat ki debreceni BMX-es az olimpiára

Az az álmunk, hogy kineveljük Debrecen első BMX-es olimpikonját

– hangsúlyozta Széles Diána. Hozzátette, hogy Kempf Zozo leigazolása inspirálhatja a fiatal sportolókat, a sztárokon keresztül pedig hamarabb megkedvelhetik a sportot a gyerekek. A DSI által biztosított a megfelelő szakmai háttér és infrastruktúra, Zozo személyében pedig elhivatott sportoló képviselheti cívisvárost. Humorosan megjegyezte, hogy a helyi közösség része is kell legyen a világbajnok ahhoz, hogy valóban debrecenivé váljon.

CM20240328_Kempf Zoltán_BMW_DSI_DEBEX_HAON (7)
Debrecen első BMW-ex olimpikonját nevelnék ki
Forrás: Czinege Melinda

Becsky András, a Debreceni Sportcentrum Kft. ügyvezető elmondta, hogy a DEBEX parkjától nemhogy Magyarországon, de még külföldön is nehéz jobban felszerelt létesítményt találni.

Kempf Zozo inspirálhatja a debreceni fiatal sportolókat

– Jó esélyekkel várhatjuk azt, hogy Zozo már a párizsi olimpián képviselni fogja Debrecent – húzta alá az ügyvezető. Rávilágított, hogy a dinamikus, látványos és extrém sportágak egyre népszerűbbek az olimpiai programok között, a DEBEX pedig ezek közül a BMX-nek és a gördeszkának ad otthont. Reméli, hogy a sztársportoló jelenléte elősegíti majd mind a sportág, mind pedig az utánpótlás eredményességét.

Kempf Zozo arról számolt be, hogy már többször is járt a DEBEX pályáján, első alkalommal még a megnyitó előtt. Emellett elmondta, hogy amikor ideje engedi, akkor edzeni is jár ide. A jövőben ezt minél többször meg szeretné tenni annak érdekében, hogy kiharcolja az olimpiai kvótát.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában