Labdarúgás

2023.10.11. 20:31

Felejthetetlen volt! Dzsudzsák 26-ról tekerte be a románoknak - videóval

Kilenc évvel ezelőtt szerezte a válogatottban az egyik legemlékezetesebb gólját a DVSC csapatkapitánya.

Haon.hu

Dzsudzsák Balázs sok szép pillanatot szerzett a magyar embereknek

Forrás: Napló-archív

Fotó: Czinege Melinda

Sok szép és fontos góllal örvendeztett meg pályafutása során Dzsudzsák Balázs a magyar embereket, mind klubszinten, mind pedig a nemzeti együttesben. A 109 mérkőzéssel válogatottsági rekordernek számító Dzsudzsák nevét számtalanszor skandálták a labdarúgás szerelmesei. 

Dzsudzsák Balázs
Dzsudzsák Balázs
Forrás: TrollFoci

Emlékezetes Európa-bajnoki selejtezőt vívott a magyar labdarúgó-válogatott Románia ellen 2014. október 11-én. A találkozó végeredménye 1-1 lett, a 45. percben Rusescu szerzett vezetést a hazaiaknak, a mieink egyenlítő találatát Dzsudzsák Balázs jegyezte a 82. minutumban. 

A Loki csapatkapitánya 26 méterről, szabadrúgásból csavarta be, gyönyörű és roppant jelentőségteljes találat volt, a magyarok 1981-et követően először szereztek pontot Romániában. A kilenc évvel ezelőtti eseményekről a TrollFoci sem feledkezett meg.

A DVSC vezére egyébként 21 gólt jegyez piros-fehér-zöld szerelésben. Balázs 2022. november 20-án, a Görögország elleni felkészülési mérkőzésen búcsúzott el a nemzeti együttestől. 

Marco Rossi csapata szombaton 20.45-től lép pályára legközelebb, a Puskás Arénában vívnak Európa-bajnoki selejtezőmérkőzést Szoboszlai Dominikék a szerbek ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában